Inghetata cu fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 de grame de fructe
  • 8 galbenusuri
  • 450 de grame de zahar
  • o jumatate de litru de lapte integral
  • 300 de grame de smantana

Mod de preparare

Spala si scurge foarte bine fructele de apa. Pune-le intr-un blender impreuna cu cateva linguri de lapte si omogenizeaza bine. Rastoara piureul de fructe intr-un vas, adauga 200 de grame de zahar si pune pe foc. Fierbe amestecul la foc mic, circa 30 de minute. Da deoparte si lasa sa se raceasca bine.

Separat, pune laptele pe foc si lasa-l sa se incalzeaza putin. Bate cele opt galbenusuri cu zaharul ramas pana cand acesta s-a topit complet, intr-un vas care se poate pune pe foc. Adauga laptele cald peste oua si amesteca bine. Pune totul la foc mic si amesteca incet pana cand crema incepe sa se ingroase.

Bate smantana bine cu mixerul, folosind un tel (nu mixerul, pentru ca sar stropi), amesteca bine pasta de fructe, crema de oua si smantana. Pune vasul la congelator asa cum este. Compozitia trebuie amestecata energic de cateva ori, la interval de o ora, pentru a impiedica formarea cristalelor de gheata. Pune inghetata intr-o forma de chec, niveleaza, si las-o sa inghete bine, patru-cinci ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Prajitura cu  foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Descopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise