autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Inghetate

Inghetata cu nuci si caramel

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 martie 2010

Ingrediente
- 300 ml de lapte, - 2 ouă, - 65 g de zahăr vanilat, - 1 lingură de amidon, - 2 linguri de frişcă, - 50 g de nuci prăjite, - caramel lichid cu lapte, - sorbetieră

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Desfă amidonul în 1/2 pahar de lapte.

Incălzeşte laptele rămas..

Bate ouăle cu zahărul până ce amestecul se albeşte.

Adaugă treptat peste ouă laptele cald.Pune apoi amestecul de lapte şi amidon.
Pune iar pe foc mic până se îngroaşă.

Când dă în clocot, ia de pe foc şi lasă să se răcească.

Adaugă frişca şi pune în sorbetieră pentru aproximativ 20 de minute.

Când e gata, pune nucile şi stropeşte generos cu sos caramel. Amestecă de vreo 2 ori cu o furculiţă, dar lasă şi părţi cu sos. Pune 1 oră la congelator.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu nuci si caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata cu caise, nuci si caramel

Inghetata cu caise, nuci si caramel

Care este prima opţiune în ce priveşte desertul în aceste zile toride? In ce mă priveşte,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Inghetate
Piersici la grătar cu înghețată de vanilie și sirop de caramel cu nuci

Piersici la grătar cu înghețată de vanilie și sirop de caramel cu nuci

Dați-mi voie să vă prezint o delicatesă de zile mari, după părerea mea și a celor ce au savurat-o

12 voturi    2 comentarii
55 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 23 %
219.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    O bunatate !

  • Alecs A.

    Alecs A. (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

    Imi plac retetele tale de inghetata, acum ca vine in curand vara trebuie incercate.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Esti o carte de inghetate.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 300 ml de lapte
  • - 2 ouă
  • - 65 g de zahăr vanilat
  • - 1 lingură de amidon
  • - 2 linguri de frişcă
  • - 50 g de nuci prăjite
  • - caramel lichid cu lapte
  • - sorbetieră

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Inghetata de vanilie cu zmeura Inghetata de vanilie cu zmeura

Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul. Amestecati bine cu un tel. Puneti cratita pe foc, focul sa fie

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu arome fresh Inghetata cu arome fresh

Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă, apoi adăugăm zaharul, ca la blat. Gălbenușurile le mixam separat

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu vanilie