autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Inghetate

Inghetata cu nuci si caramel

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 martie 2010

Ingrediente
- 300 ml de lapte, - 2 ouă, - 65 g de zahăr vanilat, - 1 lingură de amidon, - 2 linguri de frişcă, - 50 g de nuci prăjite, - caramel lichid cu lapte, - sorbetieră

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Desfă amidonul în 1/2 pahar de lapte.

Incălzeşte laptele rămas..

Bate ouăle cu zahărul până ce amestecul se albeşte.

Adaugă treptat peste ouă laptele cald.Pune apoi amestecul de lapte şi amidon.
Pune iar pe foc mic până se îngroaşă.

Când dă în clocot, ia de pe foc şi lasă să se răcească.

Adaugă frişca şi pune în sorbetieră pentru aproximativ 20 de minute.

Când e gata, pune nucile şi stropeşte generos cu sos caramel. Amestecă de vreo 2 ori cu o furculiţă, dar lasă şi părţi cu sos. Pune 1 oră la congelator.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu nuci si caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Piersici la grătar cu înghețată de vanilie și sirop de caramel cu nuci

Piersici la grătar cu înghețată de vanilie și sirop de caramel cu nuci

Dați-mi voie să vă prezint o delicatesă de zile mari, după părerea mea și a celor ce au savurat-o

12 voturi    2 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Inghetata excelenta

Inghetata excelenta

Se mixeaza totul,se pun la congelator .se poate consuma dupa 30\'.

19 voturi    6 comentarii
1h
Inghetate

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    O bunatate !

  • Alecs A.

    Alecs A. (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

    Imi plac retetele tale de inghetata, acum ca vine in curand vara trebuie incercate.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Esti o carte de inghetate.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 300 ml de lapte
  • - 2 ouă
  • - 65 g de zahăr vanilat
  • - 1 lingură de amidon
  • - 2 linguri de frişcă
  • - 50 g de nuci prăjite
  • - caramel lichid cu lapte
  • - sorbetieră

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

0 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

0 voturi    0 comentarii
15 min
Inghetate
Inghetata de ciocolata