autor:

Vekas

» » Inghetate

Inghetata cu pepene galben

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2006

Ingrediente
(2portii):1/2 pepene zemos, (250gr.), 180gr. iaurt, 1 plic zahar vanilinat, 1lingura suc de lamaie, 2linguri zahar pudra, 11/2lingurita fistic decojit, 200gr. pulpa de pepene galben

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

16 voturi

Mod de preparare

Indepartati semintele, curatati coaja de la jumatate de pepene galben, taiati pulpa fructului in cubulete. Pasati-le si incorporati pireul obtinut in iaurtul amestecat in prealabil cu zaharul vanilinat. Adaugati sucul de lamaie si zaharul pudra. Dati compozitia obtinuta la congelator. Amestecati -o din cand in cand, ca sa nu se formeze ace.Macinati fin fisticul. Din pulpa de pepene galben luati cateva bile cu ajutorul unui dispozitiv pentru inghetata. Pentru un plus de efect la inghetata folositi un dispozitiv de alta dimensiune.Serviti inghetata cu bile din pepene galben si fistic macinat. Daca doriti, turnati peste inghetata un sirop de vanilie sau de fistic si ornati compozitia cu cateva batoane de ciocolata cu lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu pepene galben" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata de pepene galben

Inghetata de pepene galben

Pulpa de pepene pasata,se pune intr-un vas pe foc si se lasa pana scade amestecand sa nu se lipeasca,se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Inghetate
Îngheţată de vanilie cu visine şi pepene galben

Îngheţată de vanilie cu visine şi pepene galben

Într-un vas puneţi pe foc laptele cu vanilia şi încălziţi puternic, până aproape de punctul

6 voturi    4 comentarii
59 min
Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

16 voturi

Ingrediente

  • (2portii):1/2 pepene zemos
  • (250gr.)
  • 180gr. iaurt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1lingura suc de lamaie
  • 2linguri zahar pudra
  • 11/2lingurita fistic decojit
  • 200gr. pulpa de pepene galben

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Inghetata tiramisu Inghetata tiramisu

Se pregateste in primul rand piureul de zmeura;se spala,se paseaza 250g cu blenderul,se trece prin sita pentru eliminarea semintelor,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Inghetate
Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de cantalup