autor:

andreead

» » Inghetate

Inghetata cu rom si stafide

Autor: andreead (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 03 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreead (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 03 august 2011

Ingrediente
3 galbenusuri, 150 g zahar, 1 lingura amidon, 300 ml lapte, 400 ml frisca, 250 g stafide, 1 esenta rom/50 ml rom

Dificultate: Medie Timp: 40 min

11 voturi

Mod de preparare

Stafidele se pun la inmuiat in apa calda pentru 15-20 minute,apoi se scurg si se lasa deoparte.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, apoi se adauga amidonul si laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit.

Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de oua,rece, apoi se adauga stafidele si se amesteca.


Bolul/caserola se pune in congelatir si se scoate din ora in ora,de 3 ori, si se amesteca cu o lingura.

Se poate repartiza in forme individuale si se baga la congelator pana ingheata. Pentru a iesi cu usurinta se scufunda in apa fierbinte pentru cateva secunde,apoi se rastoarna pe o farfurie.

Se poate servi globulete,in cornete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu rom si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata de casa cu rom, stafide/nuci

Inghetata de casa cu rom, stafide/nuci

Untul, 200g zahar si 5 galbenusuri se freaca intr-un recipient pana la omogenizare. Intr-o cratita

11 voturi    5 comentarii
30 min
Inghetate
Inghetata de Portocale

Inghetata de Portocale

Sucul de portocale il strecurati de pulpa ramasa de la portocale si intr-un casatron mai mare combinati

5 voturi    2 comentarii
20 min
Inghetate

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adela T , 23 iunie 2013

    am facut-o ieri ... foarte buna. multumim ca ai postat-o

  • Fara foto

    Iuliana , 22 iunie 2013

    Amidonul se poate inlocui cu faina .Numai ca e mai grea ,amidonul este mai pufos

  • Fara foto

    Colcea Elena (Bucatar) , 11 ianuarie 2013

    cu ce pot inlocui amidonul ?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      Apetisanta, potrivita pt zilele acestea toride de iulie!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 06 august 2011

      Minunata inghetata imi place cu rom.Felicitari.

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 05 august 2011

      Super poza!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

11 voturi

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 300 ml lapte
  • 400 ml frisca
  • 250 g stafide
  • 1 esenta rom/50 ml rom

Raporteaza reteta

Adela T

am facut-o ieri ... foarte buna. multumim ca ai postat-o

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
Kukilada