autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Inghetate

Inghetata cu rubarba

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 martie 2010

Ingrediente
- 400 g de rubarbă, - 100 ml de apă, - 70 g + 120 g de zahăr pudră, - 4 gălbenuşuri, - 1 zahăr vanilinat, - 1 linguriţă de vişinată, - 200 ml de smântână, - 1 linguriţă de scorţişoară

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Spală, curăţă şi taie rubarba feliuţe. Fierbe 5 minute cu apa şi cu 70 g de zahăr.

Pune echivalentul a 2 tije deoparte. Mixează restul şi lasă la răcit.

Bate gălbenuşurile, restul de zahăr pudră, zahărul vanilinat, scorţişoara şi vişinata până obţii un amestec spumos.

Bate frişca ţinută, în prealabil, la rece.

Amestecă delicat toate ingredientele. Pune într-un recipient de plastic sau de sticlă şi acoperă. Păstrează la congelator. Amestecă din sfert în sfert de oră, până se prinde.

In momenul servirii, adaugă bucăţelele de rubarbă fiartă păstrate pentru decor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu rubarba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata de casa cu rom, stafide/nuci

Inghetata de casa cu rom, stafide/nuci

Untul, 200g zahar si 5 galbenusuri se freaca intr-un recipient pana la omogenizare. Intr-o cratita

11 voturi    6 comentarii
30 min
Inghetate
Semifreddo cu cafea-Reteta Laurei Adamache-reteta testata

Semifreddo cu cafea-Reteta Laurei Adamache-reteta testata

Se mixeaza bine frisca. Cele 2 linguri de cafea instantanee se dizolva in lapte si se amesteca intr-un

8 voturi    4 comentarii
20 min
Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Nici eu nu gasesc rubarba .

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Pacat ca pe la mine nu gasesc rubarba.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 400 g de rubarbă
  • - 100 ml de apă
  • - 70 g + 120 g de zahăr pudră
  • - 4 gălbenuşuri
  • - 1 zahăr vanilinat
  • - 1 linguriţă de vişinată
  • - 200 ml de smântână
  • - 1 linguriţă de scorţişoară

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Nici eu nu gasesc rubarba .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Inghetata cu petale de trandafiri Inghetata cu petale de trandafiri

Se pune la robot frisca lichida si se mixeaza pret de cateva minute, nu foarte mult, cam 3 minute si frisca lichida devine o frisca

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Inghetata tiramisu Inghetata tiramisu

Se pregateste in primul rand piureul de zmeura;se spala,se paseaza 250g cu blenderul,se trece prin sita pentru eliminarea semintelor,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Inghetate
Ingheţată de mentă