autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Inghetate

Inghetata cu rubarba

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 martie 2010

Ingrediente
- 400 g de rubarbă, - 100 ml de apă, - 70 g + 120 g de zahăr pudră, - 4 gălbenuşuri, - 1 zahăr vanilinat, - 1 linguriţă de vişinată, - 200 ml de smântână, - 1 linguriţă de scorţişoară

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Spală, curăţă şi taie rubarba feliuţe. Fierbe 5 minute cu apa şi cu 70 g de zahăr.

Pune echivalentul a 2 tije deoparte. Mixează restul şi lasă la răcit.

Bate gălbenuşurile, restul de zahăr pudră, zahărul vanilinat, scorţişoara şi vişinata până obţii un amestec spumos.

Bate frişca ţinută, în prealabil, la rece.

Amestecă delicat toate ingredientele. Pune într-un recipient de plastic sau de sticlă şi acoperă. Păstrează la congelator. Amestecă din sfert în sfert de oră, până se prinde.

In momenul servirii, adaugă bucăţelele de rubarbă fiartă păstrate pentru decor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu rubarba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata de vanilie si fructe de coacaze

Inghetata de vanilie si fructe de coacaze

Galbenusele cu 200g zahar le frecam pana devin spuma, apoi adaugam budincile si incet incet incorporam

12 voturi    17 comentarii
4h
Inghetate
Inghetata in 3 culori

Inghetata in 3 culori

- Pregatesc 3 castroane. Procedez astfel: - In fiecare castron se amesteca,cate doua galbenusuri

21 voturi    3 comentarii
25 min
Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Nici eu nu gasesc rubarba .

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Pacat ca pe la mine nu gasesc rubarba.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 400 g de rubarbă
  • - 100 ml de apă
  • - 70 g + 120 g de zahăr pudră
  • - 4 gălbenuşuri
  • - 1 zahăr vanilinat
  • - 1 linguriţă de vişinată
  • - 200 ml de smântână
  • - 1 linguriţă de scorţişoară

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

93 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Nici eu nu gasesc rubarba .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Inghetata cu pepene galben Inghetata cu pepene galben

Se pune la mixat frisca lichida, pret de cateva minute. Intr-un vas se pune miezul de la pepenele galben, mierea, miezul de nuca coapta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu cirese amare Inghetata cu cirese amare

Se scot samburii de la cirese, se adauga peste ele zahar si se pun la frigider peste noapte. Se mixeaza frisca lichida pret de cateva

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Parfe cu ciocolată, vanilie și ness ALINA