autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Inghetate

Inghetata cu rubarba

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 martie 2010

Ingrediente
- 400 g de rubarbă, - 100 ml de apă, - 70 g + 120 g de zahăr pudră, - 4 gălbenuşuri, - 1 zahăr vanilinat, - 1 linguriţă de vişinată, - 200 ml de smântână, - 1 linguriţă de scorţişoară

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Spală, curăţă şi taie rubarba feliuţe. Fierbe 5 minute cu apa şi cu 70 g de zahăr.

Pune echivalentul a 2 tije deoparte. Mixează restul şi lasă la răcit.

Bate gălbenuşurile, restul de zahăr pudră, zahărul vanilinat, scorţişoara şi vişinata până obţii un amestec spumos.

Bate frişca ţinută, în prealabil, la rece.

Amestecă delicat toate ingredientele. Pune într-un recipient de plastic sau de sticlă şi acoperă. Păstrează la congelator. Amestecă din sfert în sfert de oră, până se prinde.

In momenul servirii, adaugă bucăţelele de rubarbă fiartă păstrate pentru decor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu rubarba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
CAFE  GLACE

CAFE GLACE

Se fac la filtru 300 ml de cafea concentrata; Se fierbe laptele cu putina vanilie. Se da la

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Inghetata de cacao

Inghetata de cacao

Se freaca galbenusurile cu 250 g zahar,se adauga laptele si se pune pe baie de aburi pana se ingroasa

28 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Nici eu nu gasesc rubarba .

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Pacat ca pe la mine nu gasesc rubarba.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 400 g de rubarbă
  • - 100 ml de apă
  • - 70 g + 120 g de zahăr pudră
  • - 4 gălbenuşuri
  • - 1 zahăr vanilinat
  • - 1 linguriţă de vişinată
  • - 200 ml de smântână
  • - 1 linguriţă de scorţişoară

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Nici eu nu gasesc rubarba .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
Inghetata de casa
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania