Se ia o forma cam de un litru, se clateste cu apa rece si se pune in ea o cutie pentru inghetata (vas din plastic). Se spala zmeura, se zvanta si se paseaza in mixer. Se da prin sita. Se amesteca cu 50 g zahar si doua linguri de lichior de portocale.
Se despica in doua batonul de vanilie, i se scoate maduva care se amesteca cu restul de zahar, galbenusurile de ou se amesteca spuma cu zaharul vanilat. Se adauga smantana si restul de lichior. Compozitia obtinuta se toarna in forma. Deasupra se varsa piureul de fructe. Se amesteca usor cu o furculita. Se baga in congelator peste noapte (8 ore).
Inghetata se scoate din frigider cu 10 minute inainte de a fi servita, ca sa se inmoaie putin. Forma se scufunda repede in apa fierbinte, apoi inghetata se rastoarna pe un platou. Se garniseste, dupa dorinta, cu zmeura proaspata si boabe de coacaze rosii (strugurei, rujinci, ribizli).
Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.
Placinte sarate cu branzaReteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.
Cotlet de porc cu rosii la tigaieReteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.
Dulceata din fructe de soc
Comentarii