Inghetata cu zmeura

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii): 250 g zmeura,
  • 125 g zahar,
  • 4 linguri de lichior de portocale,
  • un baton de vanilie sau zahar vanilat,
  • 3 galbenusuri,
  • un pahar de smantana dulce, groasa.

Mod de preparare

Se ia o forma cam de un litru, se clateste cu apa rece si se pune in ea o cutie pentru inghetata (vas din plastic). Se spala zmeura, se zvanta si se paseaza in mixer. Se da prin sita. Se amesteca cu 50 g zahar si doua linguri de lichior de portocale.

Se despica in doua batonul de vanilie, i se scoate maduva care se amesteca cu restul de zahar, galbenusurile de ou se amesteca spuma cu zaharul vanilat. Se adauga smantana si restul de lichior. Compozitia obtinuta se toarna in forma. Deasupra se varsa piureul de fructe. Se amesteca usor cu o furculita. Se baga in congelator peste noapte (8 ore).

Inghetata se scoate din frigider cu 10 minute inainte de a fi servita, ca sa se inmoaie putin. Forma se scufunda repede in apa fierbinte, apoi inghetata se rastoarna pe un platou. Se garniseste, dupa dorinta, cu zmeura proaspata si boabe de coacaze rosii (strugurei, rujinci, ribizli).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise