Se ia o forma cam de un litru, se clateste cu apa rece si se pune in ea o cutie pentru inghetata (vas din plastic). Se spala zmeura, se zvanta si se paseaza in mixer. Se da prin sita. Se amesteca cu 50 g zahar si doua linguri de lichior de portocale.
Se despica in doua batonul de vanilie, i se scoate maduva care se amesteca cu restul de zahar, galbenusurile de ou se amesteca spuma cu zaharul vanilat. Se adauga smantana si restul de lichior. Compozitia obtinuta se toarna in forma. Deasupra se varsa piureul de fructe. Se amesteca usor cu o furculita. Se baga in congelator peste noapte (8 ore).
Inghetata se scoate din frigider cu 10 minute inainte de a fi servita, ca sa se inmoaie putin. Forma se scufunda repede in apa fierbinte, apoi inghetata se rastoarna pe un platou. Se garniseste, dupa dorinta, cu zmeura proaspata si boabe de coacaze rosii (strugurei, rujinci, ribizli).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii