Inghetata de afine

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente inghetata:
  • * 2 pahare de afine -
  • * 300 ml smantana dulce
  • * 5 linguri zahar brut
  • * 1 lingura zahar pudra
  • * 1 plic zahar vanilat
  • Ingrediente sos capsuni:
  • *2 pahare de capsuni
  • * 1 lingura zahar brut
  • * 2 linguri Angelli

Mod de preparare

Se spala bine afinele, se strivesc putin cu furculita si se presara deasupra cele 5 linguri de zahar. Le lasam sa se odihneasca pana preparam frisca din smantana dulce la care am adaugat o lingura de zahar pudra si plicul de zahar vanilat. Se dau si afinele la blender pana ce ajunge la consistenta dorita, apoi se adauga la frisca. Se amesteca usor cu lingura pana la omogenizare. Crema rezultata are o culoare foarte foarte frumoasa... dar atentie, culoarea aceasta frumoasa pateaza definitiv hainele! Compozitia se toarna intr-o caserola de plastic, se pune capacul si se da la congelator pentru aproximativ 5 ore.

Secretul unei inghetate cremoase, fara cristale de gheata,este ca la fiecare ora, inghetata se scoate din congelator si se amesteca foarte bine cu o lingura. Eu am amestecat in inghetata de 4 ori in decursul a 3 ore. Am mai pastrat inghetata la congelator inca 2 ore fara sa mai amestec.

In timp ce inghetata statea linistita la congelator, am preparat si sosul de capsuni. Capsunile strivite putin si zaharul se pun pe foc pana incep sa fiarba. Se ia de pe foc, si cand sosul s-a racit adaugam 2 linguri de Angelli . La servire stropim inghetata cu acest sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise