Capsunele curatate si spalate vin putin sfaramate cu 1/4 pahar de zahar si 1 lingura de suc de lamaie dupa care se lasa 1 ora la rece.
Ouale se freaca cu 3/4 pahar zahar intr-o spuma voluminoasa mai deschisa la culoare.
Intr-o tigaie incalzim laptele cu smantana pana la punctul de fierbere facem egalizare de temperatura adaugand putin lapte in crema de oua, amestecand usor dupa care transferam toata crema in laptele cald amestecand incontinuu pana crema incepe sa se ingroase si luam de pe foc. O lasam sa se raceasca dupa care o transferam la frigider.
Dupa o ora turnam crema de vanilie in masina de inghetata si lasam 10 minute ca sa se amestece pana adaugam capsunele sfaramate si lasam cel putin jumatate de ora sa se amestece pana inghetata se formeaza si are indeajuns aer, este spumoasa. O transferam intr-o cutie la congelator. Cine n-are masina de inghetata amesteca ambele compozitii cu mixerul dupa care se transfera la congelator ptr o ora, se scoate din nou crema si se freaca din nou cateva minute si se reintoarce la congelator ptr cateva ore dupa care se poate servi.
O inghetata de capsuni minunata. Daca capsunele sunt dulci se poate renunta la zaharul de la capsuni ca inghetata sa nu fie prea dulce.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii