autor:

» » Inghetate

Inghetata de ciocolata

Autor: lucica banu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 21 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lucica banu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 21 august 2006

Ingrediente
1 kg smantana pentru frisca, 8 albusuri, 50 g cacao, 5 zahar vanilat, 3 cani zahar, 50 ml apa, 1 lingura de rom, 1 ciocolata cu alune rasa

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

180 voturi

Mod de preparare

Se bate smantana cu 1,5 cana de zahar, frisca obtinuta se introduce la frigider.
Se bat albusurile spuma cu o cana zahar si lingura de rom.
Cacao se amesteca cu zaharul vanilat si restul de zahar peste care se toarma 50 ml apa clocotita, amestecandu-se pana se obtine o crema omogema. Se raceste complet. Se amesteca frisca cu albusurile batute spuma si crema de cacao, iar in final se adauga ciocolata rasa si se da la frigider.Este o nebunie !
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Vulcan de ciocolata cu inghetata si capsuni

Vulcan de ciocolata cu inghetata si capsuni

Se topeste ciocolata cu untul intr-un bol la aburi, se amesteca preparatul obtinut cu zaharul pudra,

29 voturi    5 comentarii
15 min
Prajituri
Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata

Se bat galbenusurile cu zaharul pana devine o crema umflata si spumoasa. Se pun laptele si smantana

6 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Inghetate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

180 voturi

Ingrediente

  • 1 kg smantana pentru frisca
  • 8 albusuri
  • 50 g cacao
  • 5 zahar vanilat
  • 3 cani zahar
  • 50 ml apa
  • 1 lingura de rom
  • 1 ciocolata cu alune rasa

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Retete

din Inghetate

Inghetata de vanilie cu zmeura Inghetata de vanilie cu zmeura

Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul. Amestecati bine cu un tel. Puneti cratita pe foc, focul sa fie

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu arome fresh Inghetata cu arome fresh

Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă, apoi adăugăm zaharul, ca la blat. Gălbenușurile le mixam separat

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu piscoturi