Pune laptele pe foc si lasa-l sa se incinga bine. Adauga zaharul vanilat. Da-l deoparte si lasa-l sa se racoreasca bine de tot.
Bate cele opt galbenusuri cu zaharul pana cand se topeste complet. Adauga cacao si amesteca usor. Foloseste un vas care se poate pune pe foc.
Adauga laptele peste oua si amesteca bine, apoi pune pe foc, la flacara mica, si amesteca pana cand crema incepe sa se ingroase. Este gata cand compozitia imbraca lingura cu un strat subtire de crema. Da deoparte.
Topeste ciocolata si adauga-o in compozitie.
Bate smantana bine cu mixerul, rastoarn-o in compozitie si amesteca totul foarte bine.
Pune vasul la congelator asa cum este. Compozitia trebuie amestecata din cand in cand, pentru a evita formarea acelor de gheata.
Pune inghetata in forme (de chec, in pahare de plastic sau in tavite), si las-o sa inghete intre patru si cinci ore.
Sfat: poti adauga in inghetata bucatele de ciocolata, alune pisate, fulgi de cereale sau fructe uscate maruntite foarte fin.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii