Inghetata de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 galbenusuri
  • 250 de grame de zahar
  • un litru de lapte integral
  • o lingurita de zahar vanilat
  • 250 de grame de smantana
  • 125 grame de ciocolata cu lapte si o lingura de cacao

Mod de preparare

Pune laptele pe foc si lasa-l sa se incinga bine. Adauga zaharul vanilat. Da-l deoparte si lasa-l sa se racoreasca bine de tot.

Bate cele opt galbenusuri cu zaharul pana cand se topeste complet. Adauga cacao si amesteca usor. Foloseste un vas care se poate pune pe foc.

Adauga laptele peste oua si amesteca bine, apoi pune pe foc, la flacara mica, si amesteca pana cand crema incepe sa se ingroase. Este gata cand compozitia imbraca lingura cu un strat subtire de crema. Da deoparte.

Topeste ciocolata si adauga-o in compozitie.

Bate smantana bine cu mixerul, rastoarn-o in compozitie si amesteca totul foarte bine.

Pune vasul la congelator asa cum este. Compozitia trebuie amestecata din cand in cand, pentru a evita formarea acelor de gheata.

Pune inghetata in forme (de chec, in pahare de plastic sau in tavite), si las-o sa inghete intre patru si cinci ore.

Sfat: poti adauga in inghetata bucatele de ciocolata, alune pisate, fulgi de cereale sau fructe uscate maruntite foarte fin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise