autor:

Fara foto

» » Inghetate

Inghetata de ciocolata

Autor: sandu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sandu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iulie 2010

Ingrediente
8 galbenusuri, 250 de grame de zahar, un litru de lapte integral, o lingurita de zahar vanilat, 250 de grame de smantana, 125 grame de ciocolata cu lapte si o lingura de cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Pune laptele pe foc si lasa-l sa se incinga bine. Adauga zaharul vanilat. Da-l deoparte si lasa-l sa se racoreasca bine de tot.
Bate cele opt galbenusuri cu zaharul pana cand se topeste complet. Adauga cacao si amesteca usor. Foloseste un vas care se poate pune pe foc.
Adauga laptele peste oua si amesteca bine, apoi pune pe foc, la flacara mica, si amesteca pana cand crema incepe sa se ingroase. Este gata cand compozitia imbraca lingura cu un strat subtire de crema. Da deoparte.
Topeste ciocolata si adauga-o in compozitie.
Bate smantana bine cu mixerul, rastoarn-o in compozitie si amesteca totul foarte bine.
Pune vasul la congelator asa cum este. Compozitia trebuie amestecata din cand in cand, pentru a evita formarea acelor de gheata.
Pune inghetata in forme (de chec, in pahare de plastic sau in tavite), si las-o sa inghete intre patru si cinci ore.

Sfat: poti adauga in inghetata bucatele de ciocolata, alune pisate, fulgi de cereale sau fructe uscate maruntite foarte fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata de ciocolata si cafea

Inghetata de ciocolata si cafea

Inainte de toate, vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator. Se separa ouale

3 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Mancaruri pentru copii
Inghetata de iaurt cu ciocolata alba

Inghetata de iaurt cu ciocolata alba

1. Se da iaurtul prin strecuratoare si se amesteca cu laptele, zaharul pudra si vanilia. 2. Se topeste

17 voturi    11 comentarii
15 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Cred ca iese grozava!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 8 galbenusuri
  • 250 de grame de zahar
  • un litru de lapte integral
  • o lingurita de zahar vanilat
  • 250 de grame de smantana
  • 125 grame de ciocolata cu lapte si o lingura de cacao

Raporteaza reteta

ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Cred ca iese grozava!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Inghetata Ombre de mure Inghetata Ombre de mure

Se spala murele, se blenduiesc impreuna cu zeama de lamaie pana obtinem un piure. Punem 3 sferturi in forme si bagam 30 min la congelator.

0 voturi    0 comentarii
2h 5 min
Inghetate
Inghetata Amarena Inghetata Amarena

Pentru inceput, punem galbenusurile intr-un bol impreuna cu zaharul, sarea, vanilia si esenta de vanilie, mixam bine pana isi dubleaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Desert la minut