Se bat galbenusurile cu zaharul pana devine o crema umflata si spumoasa.
Se pun laptele si smantana intr-o oala sa se incalzeasca, dar sa nu fiarba. Cand se apropie de fiert, se ia de pe foc si se adauga putin in crema de galbenusuri ca temperaturile sa se egaleze, dupa care se adauga crema de galbenusuri in laptele cald si se pune din nou pe foc mic amestecandu-se continuu pana ce incepe sa se ingroase putin.
Luam de pe foc, lasam putin sa se raceasca si turnam peste ciocolata si amestecam pana ciocolata s-a topit. Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei dupa care o transferam intr-un vas inchis ermetic si lasam in frigider sa se raceasca.
Dupa ce se raceste este bine sa se bata cu mixerul intr-o oala care a stat la frigider si pusa in alta oala cu gheata. Se bate pana rezulta o inghetata moale. Se pune intr-o cutie ermetica si se da la frigider cel putin 2 ore. Cine are masina de facut inghetata se poate folosi de ea. Dupa doua ore se poate servi -este aromata si gustoasa.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii