Se bat galbenusurile cu zaharul pana devine o crema umflata si spumoasa.
Se pun laptele si smantana intr-o oala sa se incalzeasca, dar sa nu fiarba. Cand se apropie de fiert, se ia de pe foc si se adauga putin in crema de galbenusuri ca temperaturile sa se egaleze, dupa care se adauga crema de galbenusuri in laptele cald si se pune din nou pe foc mic amestecandu-se continuu pana ce incepe sa se ingroase putin.
Luam de pe foc, lasam putin sa se raceasca si turnam peste ciocolata si amestecam pana ciocolata s-a topit. Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei dupa care o transferam intr-un vas inchis ermetic si lasam in frigider sa se raceasca.
Dupa ce se raceste este bine sa se bata cu mixerul intr-o oala care a stat la frigider si pusa in alta oala cu gheata. Se bate pana rezulta o inghetata moale. Se pune intr-o cutie ermetica si se da la frigider cel putin 2 ore. Cine are masina de facut inghetata se poate folosi de ea. Dupa doua ore se poate servi -este aromata si gustoasa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii