autor:

» » Inghetate

INGHETATA DE CIOCOLATA

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
200 ml lapte, 150 grame zahar, un ou, 20 grame cacao, 500 grame frisca (naturala sau vegetala), un plic de zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 6h

5 voturi

Mod de preparare

Amesteca laptele, zaharul si oul intr-o craticioara si pune-o la fiert la foc potrivit, amestecand continuu. Dupa ce ai luat craticioara de pe foc, adauga cacao si zahar vanilat si lasa compozitia la racit.
Separat, pregateste frisca si toarna toata compozitia peste frisca batuta, amestecand usor pana la omogenizare. Toarna apoi amestecul astfel obtinut in pahare de plastic sau forme speciale si pune-le la congelator cateva ore. 100 de grame vor contine cam 230 de calorii. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "INGHETATA DE CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Vulcan de ciocolata cu inghetata si capsuni

Vulcan de ciocolata cu inghetata si capsuni

Se topeste ciocolata cu untul intr-un bol la aburi, se amesteca preparatul obtinut cu zaharul pudra,

29 voturi    5 comentarii
15 min
Prajituri
Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata

Se bat galbenusurile cu zaharul pana devine o crema umflata si spumoasa. Se pun laptele si smantana

6 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

6h

5 voturi

Ingrediente

  • 200 ml lapte
  • 150 grame zahar
  • un ou
  • 20 grame cacao
  • 500 grame frisca (naturala sau vegetala)
  • un plic de zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    2 comentarii
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

8 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Inghetata de vanilie cu zmeura Inghetata de vanilie cu zmeura

Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul. Amestecati bine cu un tel. Puneti cratita pe foc, focul sa fie

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu arome fresh Inghetata cu arome fresh

Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă, apoi adăugăm zaharul, ca la blat. Gălbenușurile le mixam separat

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu cacao si nuci