autor:

Fara foto

» » Inghetate

INGHETATA DE CIOCOLATA

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
200 ml lapte, 150 grame zahar, un ou, 20 grame cacao, 500 grame frisca (naturala sau vegetala), un plic de zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 6h

5 voturi

Mod de preparare

Amesteca laptele, zaharul si oul intr-o craticioara si pune-o la fiert la foc potrivit, amestecand continuu. Dupa ce ai luat craticioara de pe foc, adauga cacao si zahar vanilat si lasa compozitia la racit.
Separat, pregateste frisca si toarna toata compozitia peste frisca batuta, amestecand usor pana la omogenizare. Toarna apoi amestecul astfel obtinut in pahare de plastic sau forme speciale si pune-le la congelator cateva ore. 100 de grame vor contine cam 230 de calorii. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "INGHETATA DE CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Tort cu inghetata de ciocolata

Tort cu inghetata de ciocolata

Blat: Punem totul la robot si mixam pana obtinem pesmetul de biscuit.Intr-o tava cu inel detasabil,turnam

13 voturi    3 comentarii
4h
Prajituri
Inghetata de ciocolata alba

Inghetata de ciocolata alba

Intr-o cratita se pun bucatatele de ciocolata alba si apoi se toarna jumatate din cantitatea de smantana.Se

0 voturi    0 comentarii
6h
Inghetate

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

6h

5 voturi

Ingrediente

  • 200 ml lapte
  • 150 grame zahar
  • un ou
  • 20 grame cacao
  • 500 grame frisca (naturala sau vegetala)
  • un plic de zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

0 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

0 voturi    0 comentarii
15 min
Inghetate
Semifreddo cu cafea-Reteta Laurei Adamache-reteta testata