Ingheţată de mentă

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Ingheţată de mentă

Ingrediente

  • O reteta de ingheţată de mentă delicioasa de pe blogul "Bucataria-marea aventura"
  • http://truedelights.ro/2012/07/21/inghetata-de-menta/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+truedelights%2FWvdF+%28Bucataria+-+marea+aventura%29
  • Avem nevoie de:
  • -200 ml lapte
  • -200 ml frişcă lichidă
  • -60 g zahăr
  • -3 glbenuşuri
  • -1 cană de frunze de mentă spălate
  • -cateva picături de colorant alimentar verde(opţional)

Mod de preparare

Laptele se fierbe şi cand clocoteşte se ia de pe foc;se adaugă frunzele de mentă ,se acoperă şi se lasă să se infuzeze 30 de minute.

Se strecoară infuzia şi se storc bine frunzele de menta pentru un plus de aroma şi culoare.

Galbenuşurile se mixează cu zahărul pană se obţine o spumă albicioasă.

Se adaugă treptat laptele aromat cu menta şi se pune la foc mic, amestecand incontinuu pană cand se ingroaşă.

Se lasă crema obţinută la răcit,apoi se adaugă frişca lichidă şi se amestecă bine.

Se pune in caserolă la congelator cca 3 ore, amestecand la fiecare 30 de minute compoziţia cu o furculiţă pentru a nu se forma cristale de gheaţă.

Este o ingheţată foarte aromată şi răcoritoare.

Cu toate ca am folosit frunze de menta foarte proaspete si fragede nu mi-a iesit culoarea ca cea de pe blog; am adaugat cateva picaturi de colorant alimentar verde pentru a face inghetata mai apetisanta.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise