autor:

Alice Ciobanu

» » Inghetate

Inghetata de pepene galben

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 august 2011

Ingrediente
zeama si miezul de la un pepene galben mare, 1 l lapte, 8 oua, 250 gr zahar, 1 pastaie de vanilie, 1 lingura coniac, 300 gr frisca, 1 lingura amidon

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Amestecati frumusel laptele cu ouale, cu vanilia, cu 200 gr de zahar si amidonul si puneti amestecul pe foc, pana se ingroasa si devine o crema parfumata, raspandind miros de vanilie in tot cartierul. Trageti de pe foc si puneti coniacul dupa care lasati la racit.

Separat, dupa ce ati scos samburii de la pepene, ii curatati frumusel tot miezul, il treceti printr-o sita si il pudrati cu 50 gr zahar, lasandu-l asa la rece vreo jumatate de ora. Adaugati apoi frisca si amestecati totul cu crema de vanilie. Ce incintator!

Puneti in forma portivita, sau ce cutiute, cutioare si alte cele aveti, dati la rece. Nu uitati sa scoateti din doua in doua ore sa mai mixati inghetata pentru a sparge bine acele de gheata. Asta pentru cei care nu au masina de inghetata...inca! :P

Si iata cum dintr-un aromat pepene galben, faceti o inghetata racoritoare pentru o zi de vara. Mie-mi place cu stropi de ciocolata :) V-am pupat!

Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de pepene galben" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata de pepene galben

Inghetata de pepene galben

Pulpa de pepene pasata,se pune intr-un vas pe foc si se lasa pana scade amestecand sa nu se lipeasca,se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Inghetate
Pepene galben cu inghetata

Pepene galben cu inghetata

Pepenele se spala,apoi se taie astfel incat sa fie usor de curatat inauntru. Dupa ce ati scos

1 vot    2 comentarii
20 min
Inghetate

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 august 2011

    Un deliciu!***** Chiar daca nu stau in cartierul tau si nu a ajuns pana la mine aroma , ma inscriu la o portie( mareeeeee)!!!!!!!!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • zeama si miezul de la un pepene galben mare
  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingura coniac
  • 300 gr frisca
  • 1 lingura amidon

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Un deliciu!***** Chiar daca nu stau in cartierul tau si nu a ajuns pana la mine aroma , ma inscriu la o portie( mareeeeee)!!!!!!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
Tort de inghetata cu fructe