Se freaca ouale cu zaharul pina nu se mai simte zaharul.
Intre timp se pune laptele la fiert si cind clocoteste se stinge focul si se adauga vanilia-se acopera si se lasa un sfert de ora.Se toarna laptele incet peste oua-egalizare de temperatura-se amesteca si se strecoara printr-o sita deasa.Se pune cratita cu compozitia pe foc potrivit amestecand pina se ingroasa astfel incit scotind lingura sa ramana un strat de crema pe ea.Se ia de pe foc amestecind din cind in cind pina se raceste.Se toarna intr-un vas si se ingheata.
Daca doriti cind este aproape inghetata se poate adauga 2-3 linguri de frisca batuta si se mai invarteste pina se intareste complect.
Se lasa cateva ore la congelator dupa care se poate servi.
Se poate face praline ca o complectare la inghetata.Se ard 100gr de zahar -rumen deschis la care se adauga migdale sau nuci,se amesteca ca zaharul sa cuprinda totul.Se toarna compozitia pe o plansa de lemn udata cu apa si dupa ce se intareste se piseaza marunt si se amesteca cu crema de vanilie si se da la inghetat.
Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservantiRasfata-te cu o salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – o reteta simpla, gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru...
Salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – reteta rapida, racoritoare si sanatoasaBucura-te de o salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. O reteta simpla, rapida si sanatoasa, perfecta pentru...
Salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii