autor:

Patricia Iordache

» » , Dulciuri diverse, Inghetate

Inghetata de vanilie cu alune pralinate

Autor: Patricia Iordache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Patricia Iordache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 septembrie 2013

Ingrediente
Pentru crantzul de alune:, 100 gr. zahat, 100 gr. alune prajite fara sare, Pentru inghetata:, 600 ml. frisca lichida (eu am folosit Creme Patisserie), 100 gr. caise deshidratate, 3 albusuri de ou, 1 fiola esenta vanilie, semintele de la 1/2 pastaie de vanilie, 100 gr. zahar, 75 ml. apa, putina sare

Dificultate: Medie Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Cum preparam crantzul:

Topim intr-un vas 100 gr. zahar, amestecand continuu pentru a nu se arde pana obtinem un caramel de culoare brun-aurie. Cand zaharul este complet topit adaugam 100 gr. alune tocate amestecam rapid,astfel incat sa se amestece in totalitate cu caramel. Amestecam putin pentru a gati usor si alunele, apoi turnam crantzul pe o bucata de folie metalica si-l intindem cat mai uniform. Lasam sa se raceasca , apoi il dezlipim de pe folie si il tocam cu un cutit sau il punem intr-o punga si-l zdrobim bine cu ciocanul pentru carne.

Cum preparam inghetata:

Batem cu mixerul frisca lichida pana ce devine pufoasa si o pastram in frigider pana preparam amestecul de albusuri.

Mixam cele 3 albusuri cu putina sare pana obtinem o spuma tare.

Separat, punem intr-un vas 75 ml. apa si 100 gr. zahar si amestecam din cand in cand, pana incepe sa fiarba. Cand siropul se leaga ( face spuma ) oprim focul si-l incorporam in albusurile de ou, mixand continuu. Siropul fierbinte va gati albusurile.

Adaugam vanilia , mai mixam putin si lasam compozitia sa se raceasca.

Maruntim caisele deshidratate ( eu le-am tocat la robot ), adaugam frisca batuta , crantzul de alune si compozitia de albusuri. Amestecam bine cu ajutorul unei linguri.

Punem compozitia obtinutal in vase de plastic prevazute cu capac si le dam la congelator pentru minim 4 ore.

Putem servi inghetata simpla sau alaturi de fructe de padure si diverse sosuri de fructe. Eu am servit cu mure si sos de visine facut in casa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie cu alune pralinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata de capsune

Inghetata de capsune

Capsunele curatate si spalate vin putin sfaramate cu 1/4 pahar de zahar si 1 lingura de suc de lamaie

6 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Inghetate
INGHETATA DE IAURT

INGHETATA DE IAURT

Se taie capsunile in cuburi si se pun intr-un bol.Se amesteca zaharul si zeama de lamaie intr-un

15 voturi    14 comentarii
1h
Inghetate

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mery Mihu , 21 mai 2015

    galbenusele nu se folosesc ?

  • Fara foto

    Alexandra Iordachi , 21 mai 2015

    arata foarte bine, dar faptul ca se foloseste apa da sansa maxima de aparitie a zgrumturilor...cremozitatea fina se da din lapte

  • Fara foto

    Constantin Costin , 12 august 2014

    Pentru zilele toride!

    • Fara foto

      Mirela Myry , 27 iulie 2014

      m.m.m. arata bine .

    • Patricia Iordache

      Patricia Iordache (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2013

      Lucica, nu am mancat pana acum o inghetata de casa mai aromata! Stii cum se simt bucatelele crocante de aluna pralinata...mhhh...:)

    • Lucica

      Lucica (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2013

      tre sa fie foarte buna

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

      Wow cum arata!!!!!!! demential!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru crantzul de alune:
  • 100 gr. zahat
  • 100 gr. alune prajite fara sare
  • Pentru inghetata:
  • 600 ml. frisca lichida (eu am folosit Creme Patisserie)
  • 100 gr. caise deshidratate
  • 3 albusuri de ou
  • 1 fiola esenta vanilie
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
  • 100 gr. zahar
  • 75 ml. apa
  • putina sare

Raporteaza reteta

Retete
de Patricia Iordache
Copanele de pui cu ciuperci si usturoi

Copanele de pui cu ciuperci si usturoi

Spalam copanelele de pui si le punem in ulei incins, intr-o tigaie cu peretii inalti. Tocam marunt

38 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Clatite cu branza dulce

Clatite cu branza dulce

Preparam clatitele: Spargem ouale adaugam sarea si le amestecam cu un tel. Adaugam zaharul, esenta

3 voturi    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chiftelute de legume

Chiftelute de legume

Am decongelat dovlecelul, l-am dat la blander si l-am pus intr-o sita la scurs. Cartofii si morcovii

4 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive

Patricia Iordache (Chef de cuisine)

Lucica, nu am mancat pana acum o inghetata de casa mai aromata! Stii cum se simt bucatelele crocante de aluna pralinata...mhhh...:)

Adauga reteta
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

0 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

0 voturi    0 comentarii
15 min
Inghetate
Inghetata cu piscoturi