Inghetata de vanilie cu sos de prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr. prune
  • 150 ml. vin rosu
  • un baton de scortisoara
  • 100 ml. apa
  • 100 ml. lichior de visine
  • doua linguri de samburi de fistic taiati in bucati mari
  • patru portii de inghetata de vanilie (din comert).

Mod de preparare

Se taie prunele in jumatati si se scot samburii. Zaharul se dizolva in patru linguri de apa pe foc mic, apoi se mareste flacara si se amesteca mereu, pana cand apa se evapora. Dupa ce pasta de zahar caramel s-a colorat in maroniu deschis, se adauga mai intai prunele si vinul rosu, dupa aceea batonul de scortisoara, apa si lichiorul de visine. Se da totul intr-un clocot, apoi se fierbe zece minute la foc mic, dupa care se lasa sa se raceasca. Se scoate batonul de scortisoara. Se umplu patru farfurii adanci cu sosul de prune. In mijlocul fiecarei farfurii se asaza inghetata, presarata cu samburi de fistic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise