autor:

Fara foto

» » Inghetate

Inghetata de vanilie cu sos de prune

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
600 gr. prune, 150 ml. vin rosu, un baton de scortisoara, 100 ml. apa, 100 ml. lichior de visine, doua linguri de samburi de fistic taiati in bucati mari, patru portii de inghetata de vanilie (din comert).,

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se taie prunele in jumatati si se scot samburii. Zaharul se dizolva in patru linguri de apa pe foc mic, apoi se mareste flacara si se amesteca mereu, pana cand apa se evapora. Dupa ce pasta de zahar caramel s-a colorat in maroniu deschis, se adauga mai intai prunele si vinul rosu, dupa aceea batonul de scortisoara, apa si lichiorul de visine. Se da totul intr-un clocot, apoi se fierbe zece minute la foc mic, dupa care se lasa sa se raceasca. Se scoate batonul de scortisoara. Se umplu patru farfurii adanci cu sosul de prune. In mijlocul fiecarei farfurii se asaza inghetata, presarata cu samburi de fistic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie cu sos de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata cu vanilie

Inghetata cu vanilie

In bolul unui mixer punem 500 ml. de smantana cu 8 linguri de zahar si mixam pana obtinem frisca.

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
Inghetata rapida de capsune  la Robochef

Inghetata rapida de capsune la Robochef

Am primit cadou de la Mos Craciun un robot de bucatarie Robochef si am inceput sa-l pun deja la treaba.

42 voturi    14 comentarii
10 min
Inghetate

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 600 gr. prune
  • 150 ml. vin rosu
  • un baton de scortisoara
  • 100 ml. apa
  • 100 ml. lichior de visine
  • doua linguri de samburi de fistic taiati in bucati mari
  • patru portii de inghetata de vanilie (din comert).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
Inghetata