Iaca si reteta promisa inca de ieri, ca o continuare la raspunsul dat provocarii Dulcea Romanie. O prima incercare a unei retete mai nastrusnice, work in progress, pornita din dorinta de a-i pregati o companie placuta prajiturii-pudding cu sos de cafea. Desi cred ca se mai pot bibili lucruri la ea, este o inghetata interesanta si merita incercata de dragul de a experimenta ceva mai inedit :).
Crema mascarpone se amesteca cu galbenusurile si lingura de zahar alb fin.
Vinul, zaharul brun, mierea, laptele si untul bucatele se pun pe foc si se amesteca, cam 10 minute, pana cand untul s-a topit si totul are un aspect omogen. Se toarna peste amestecul de mascarpone. Se mixeaza totul in blender sau cu mixerul vertical pana se face crema.
In primele 3-4 ore de cand ai pus-o in congelator, e bine sa o mai amesteci de cateva ori cu o lingura. Astfel se vor incorpora bine si eventualele bucatele de mascarpone care nu s-au mixat indeajuns. Se lasa in congelator peste noapte.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii