Ingrediente
1. 300 ml vin rosu dulce, 2. 100 ml lapte, 3. 130 gr zahar brun, 4. 1 lingura jumatate de miere, 5. 1 lingura zahar alb fin, 6. 2 galbenusuri de ou, 7. 125 gr unt, 8. 125 gr mascarpone
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
13 voturi
Mod de preparare
Crema mascarpone se amesteca cu galbenusurile si lingura de zahar alb fin.
Vinul, zaharul brun, mierea, laptele si untul bucatele se pun pe foc si se amesteca, cam 10 minute, pana cand untul s-a topit si totul are un aspect omogen. Se toarna peste amestecul de mascarpone. Se mixeaza totul in blender sau cu mixerul vertical pana se face crema.
In primele 3-4 ore de cand ai pus-o in congelator, e bine sa o mai amesteci de cateva ori cu o lingura. Astfel se vor incorpora bine si eventualele bucatele de mascarpone care nu s-au mixat indeajuns. Se lasa in congelator peste noapte.