inghetata de visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
inghetata de visine

Ingrediente

  • 300 gr visine coapte fara samburi, proaspete sau congelate
  • 4-5 linguri de zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 ml de smantana grasa 38%
  • 1 pahar de lapte
  • 1 lingura suc de lamaie

Mod de preparare

Visinele se dau prin robotul de bucatarie sau prin masina de carne si se lasa sa se scurga sucul si pulpa fructului fara coji.

Smantana si laptele se pun intr-o craticioara, se adauga zaharul si se incalzesc impreuna pana se topeste zaharul si este aproape de fierbere.

Nu trebuie sa fiarba! Se adauga esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca. Se adauga compozitia visinelor si sucul de lamaie si se lasa cateva ore la frigider,dupa care se adauga la masina de inghetata pentru 20 de minute  sau se pune intr-o cutie la congelator. Dupa o ora se scoate si se freaca bine pentru a sparge gheata. Se repeta inca de doua ori.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de capsuni cu menta

Gem de capsuni cu menta

Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...

Gem de capsuni cu menta
Spaghete cu vinete

Spaghete cu vinete

Spaghete cu vinete
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor