autor:

Fara foto

» » Inghetate

Inghetata de zmeura in cornet de casa

Autor: Cerasela Dirschl (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cerasela Dirschl (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
Pentru inghetata de zmeure:, INGREDIENTE: 450gr zmeura congelata sau proaspata (aici congelata)., , 350gr iaurt cu gust de zmeura, , 2 galbenusuri, , 4 linguri cu varf cu zahar tos, , 125 ml suc proaspat de zmeura (sucul care se strange in vasul cu zemura)., , Cornetele:, INGREDIENTE: 200gr aluat de foietaj, , 1 ou, , 1 lingurita faina, , 1 lingurita colorant rosu, , 4 linguri cu varf zahar tos, , Bezelele:, INGREDIENTE: 2 albusuri, , 1 lingurita colorant rosu, , 4 linguri cu varf zahar tos.

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Inghetata de zmeura:
PREPARARE:
1. Se face mai intai o crema: galbenusurile, zaharul si sucul de zmeura se pun pe bain-marie si se amesteca continuu pana se topeste zaharul iar amestecul este fierbinte.
2. Crema se amesteca cu iaurtul si cu fructele pasate cu blenderul. Totul se da prin sita.
3. Se da la congelator 3-4 ore amestecand din jumatate in jumatate de ora foarte bine.

Cornetele:
PREPARARE:
1. Aluatul de foietaj se dezgheata si se intinde in foaie foarte subtire, mai mult pe o latura (pentru ca atunci cand va fi rulat sa iasa un rulou mai gros).
2. Oul se bate cu faina si cu colorantul, apoi se unge foaia cu acest amestec. Se presara pe deasupra zahar din belsug.
3. Se ruleaza foaia foarte strans, cu grija sa nu se sparaga si se taie bucati cam de 1,5-2cm.
4. Se preseaza cu mana o bucata din rulou asezata cu taietura in sus si se intinde cu sucitorul foarte bine.
5. Pe cateva pahare mai inalte si mai subtiri se aseaza folie de aluminiu, apoi se imbraca cu foaia obtinuta ca mai sus.
6. Se dau la cuptor, cuptor preincalzit, foc moderat, pana se rumenesc foarte putin pe margini, aproximativ 30min.

Bezelele:
PREPARARE:
1. Se bat albusurile cu un varf de cutit de sare si cateva picaturi de zeama de lamiae, se adauga treptat zaharul. Se obtine compozitie de bezea.
2. Se amesteca usor cu colorantul, se pune amestecul intr-o punga, se fac forme pe foaie de copt/aluminiu, se infing scobitori de lemn si se dau la cuptor, foc foarte mic, cuptor preincalzit, aproximativ 3 ore, pana se usuca bine si se desprind usor de pe hartie.

Mentiuni:
Pentru ornarea farfuriei am folosit inca putin suc de zmeura (cam 2-3 linguri) amestecat cu ½ lingurita amidon si cu 1 lingura d ezahar., pe foc mic. Se face ca un sirop mai gros.

Puteti renunta desigur la colrantul alimentar. Cornetele se pot face in acelasi mod doar ca ungem foaia cu ou simplu batut, apoi presaram condimente (scortisoara - pontul lui Jamie), apoi presaram zahar din belsug. Iar bezele sunt foarte frumoasa si simple.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de zmeura in cornet de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni

Se incepe prin a se spala fructele de padure, dar cu multa atentie. Se pun intr-un bol incapator,

6 voturi    5 comentarii
4h
Inghetate
Inghetata cu cacao si nuci

Inghetata cu cacao si nuci

Galbenusurile se amesteca cu zaharul laptele,untul,cacao si faina si se fierb. Dupa ce s-au fiert

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru inghetata de zmeure:
  • INGREDIENTE: 450gr zmeura congelata sau proaspata (aici congelata).
  • 350gr iaurt cu gust de zmeura
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri cu varf cu zahar tos
  • 125 ml suc proaspat de zmeura (sucul care se strange in vasul cu zemura).
  • Cornetele:
  • INGREDIENTE: 200gr aluat de foietaj
  • 1 ou
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingurita colorant rosu
  • 4 linguri cu varf zahar tos
  • Bezelele:
  • INGREDIENTE: 2 albusuri
  • 1 lingurita colorant rosu
  • 4 linguri cu varf zahar tos.

Raporteaza reteta

Retete
de Cerasela Dirschl
CAFE  GLACE

CAFE GLACE

Se fac la filtru 300 ml de cafea concentrata; Se fierbe laptele cu putina vanilie. Se da la

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Inghetate
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
Inghetata cu rom si stafide