autor:

Cely Snijec

» » Inghetate

Inghetata in 3 culori

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 martie 2011

Ingrediente
6 oua, 6 linguri zahar, 2 linguri cacao, 2 linguri ness, esenta de rom, zahar vanilat, sofran, un praf de sare, 2-3 picaturi de zeama de lamaie, 50 g stafide, 50 g ciocolata rasa, Frisca:, 300 ml smantana, 150 g zahar

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

21 voturi

Mod de preparare

- Pregatesc 3 castroane.
Procedez astfel:
- In fiecare castron se amesteca,cate doua galbenusuri si cate doua linguri de zahar.
- Intr-un castron adaug cacao si esenta de rom, in altul nessul,iar in ultimul adaug zaharul vanilat si un praf de sofran.
- Albusurie se bat spuma cu un praf de sare si 2-3 picaturi de zeama de lamaie, apoi se impart in mod egal in fiecare castron.
- Batem smantana cu zaharul,frisca obtinuta o impartim in mod egal in fiecare castron.
Asezam fiecare strat de crema intr-un vas de yena,presaram cu stafide si ciocolata rasa.Dam la congelator pentru cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata in 3 culori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata cu cacao si nuci

Inghetata cu cacao si nuci

Galbenusurile se amesteca cu zaharul laptele,untul,cacao si faina si se fierb. Dupa ce s-au fiert

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Inghetata sandwich

Inghetata sandwich

Frisca trebuie tinuta la rece inainte de a fi mixata. Biscuitii pot fi inlocuiti cu bucatele de ciocolata

11 voturi    3 comentarii
50 min
Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Ali Alinuta , 19 iulie 2014

    Arata foarte bine!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    Un desert pe car-l vreau si iarna!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

    Delicioasa! Eu am facut un parfe in 2 culori.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

21 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ness
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • sofran
  • un praf de sare
  • 2-3 picaturi de zeama de lamaie
  • 50 g stafide
  • 50 g ciocolata rasa
  • Frisca:
  • 300 ml smantana
  • 150 g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

71 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

28 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Un desert pe car-l vreau si iarna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Inghetata de vanilie cu zmeura Inghetata de vanilie cu zmeura

Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul. Amestecati bine cu un tel. Puneti cratita pe foc, focul sa fie

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu arome fresh Inghetata cu arome fresh

Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă, apoi adăugăm zaharul, ca la blat. Gălbenușurile le mixam separat

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Semifreddo de cafea