autor:

ana catalina focsa

» » Inghetate

Inghetata prajita

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Ingrediente
1 cutie de inghetata de 500 gr-gusturi dupa preferinta dumneavoastra, 200 gr faina, 5 felii de cozonac sau pandispan, 2 linguri de zahar, 1 l de ulei pt prajit, 2 linguri de coniac

Dificultate: Ridicata Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se formeaza 5 bile de inghetata de dimensiunea celor de biliard si se baga in congelator timp de 2 ore.
Feliile de cozonac sau pandispan se inmoaie cu putina apa cu coniac si se aseaza peste bilele de inghetata.Cate o felie de cozonac pentru fiecare bila de inghetata.Se baga din nou in congelator timp de 30 minute.Intr-un castron se toarna faina si apa rece pana se formeaza un aluat dens si corpos.Se adauga cele 2 linguri de zahar si se amesteca din nou.Cand aluatul pare destul de dens ,scoateti bilele de inghetata din congelator si treceti-le prin acest luat ,in asa fel incat toata inghetata sa fie acoperita de acest aluat si sa fie bine inchisa la capete.Se baga din nou in congelator timp de 1 -2 ore.Cu cat stau mai mult in congelator cu atat e mai bine.
Pentru a praji aceasta inghetata avem nevoie de 1 litru de ulei foarte bine incins in care adaugam aceste bile tanandu-le nu mai mult de 2 minute,timp in care se si rumenesc.Se scot pe o farfurie cu servetel absorbant si se servesc imediat calde la exterior si reci inauntru.
Inghetata,in timpul prajelii s-a topit exact cat avea nevoie si de aceea acest desert este un deliciu.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata prajita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata de piersici cu piersici caramelizate

Inghetata de piersici cu piersici caramelizate

Trebuie să știți că această înghețată are o aromă fantastică! Să mai spun și de piersicile

8 voturi    4 comentarii
30 min
Inghetate
Parfe cu căpşuni

Parfe cu căpşuni

Spălaţi, apoi curăţaţi căşunile. Zdrobiţi 500 g de căpşuni în piure, păstraţi 250 g

5 voturi    4 comentarii
30 min
Inghetate

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Andra

    Andra (Chef de cuisine):

    Reteta e buna. Trebuie doar multa rabdare. Toate au iesit cu inghetata inauntru. :)

  • Fara foto

    maria_bacau (Chef de cuisine):

    Mi-au iesit si mie exact asa, numai ca din patru doar una mai avea inghetata!!! Cand merg la restaurantul chinezesc am sa servesc inghetata prajita pentru ca si mie s-a parut ca aluatul lor nu este de cozonac. Mai incercam....

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Bratuleanu , 29 aprilie 2014

    da intradevar e foarte buna, eu o fac cu faina, ou vanilie si frigania; dar am sa incerc si cu, cozonac.

  • Fara foto

    Andreea Ionita (Bucatar) , 15 decembrie 2010

    Daca tot va e pofta de Inghetata cu cozonac, puteti sa incercati "Pofta de Cozonac" de la Napoca, cred... Are gustul exact ca cel de cozonac si stafide pe deasupra... iar daca o lasi putin sa se inmoaie, e super buna

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Merita incercata !

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Daca ai citit bine reteta,Maria_bacau,aluatul nu este facut din pandispan ci din aluat asemanator cu cel al clatitelor.Pandispanul sau cozonacul este doar ca sa "imbraci "inghetata,sa protejeze sa nu se desfaca.Dupa ce le-ai invelit in pandispan sau cozonac,se dau prin aluat si se prajesc dupa ce au mai stat in congelator.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Complexa...ore multe...mai bine vin la tine sa mananc!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      O bunatate...Eu o prajesc in aluat de clatite gros,dar o sa incerc si reteta ta...

    • Fara foto

      maria claudia , 03 ianuarie 2010

      in toate restaurantele chinezesti se maninca, dar chestia cu cozonacul sau pan' di spagnia , sincer nu mi sa parut ca aceasta inghetata ar aveaua. ma.....!!!??

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Foarte foarte interesant!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      e chiar interesanta reteta ta ! Am sa o incerc si eu dupa ce voi face cozonacul de Craciun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1 cutie de inghetata de 500 gr-gusturi dupa preferinta dumneavoastra
  • 200 gr faina
  • 5 felii de cozonac sau pandispan
  • 2 linguri de zahar
  • 1 l de ulei pt prajit
  • 2 linguri de coniac

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Andreea Ionita (Bucatar)

Daca tot va e pofta de Inghetata cu cozonac, puteti sa incercati "Pofta de Cozonac" de la Napoca, cred... Are gustul exact ca cel de cozonac si stafide pe deasupra... iar daca o lasi putin sa se inmoaie, e super buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
SEMIFREDDO al CIOCCOLATO