Inghetata Zica

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 l lapte,
  • 3 oua,
  • 12 linguri de zahar,
  • 2 linguri faina,
  • 100 gr unt,
  • 1 pliculet de vanilie

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu vanilie. Pe aburi se pregateste crema: 3 galbenusuri se amestca bine cu 6 linguri de zahar, cind zaharul este bine dizolvat se adauga cele 2 linguri de faina, se amesteca bine, apoi se toarna laptele fierbinte, se lasa sa fiarba bine pina se ingroasa.

Se ia vasul de pe aburi si se pune deoparte pentru a-l lasa sa se raceasca.

Cind s-a racit (atit cit sa suporte degetul)

se bat cele 3 albusuri cu 6 linguri de zahar, zaharul se pune treptat, pina cind se intareste albusul, inainte de a turna albusul peste crema se pun cele 100 gr de unt in crema si se amesteca bine, apoi se pune albusul. Amestecarea se face ca si la un blat de tort, usor si de sus in jos.

Se pune intr-un plastic. Se tine la congelator, pina la inghetare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise