Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
1/2 l lapte,, 3 oua,, 12 linguri de zahar,, 2 linguri faina,, 100 gr unt,, 1 pliculet de vanilie
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
Mod de preparare
Se fierbe laptele cu vanilie. Pe aburi se pregateste crema: 3 galbenusuri se amestca bine cu 6 linguri de zahar, cind zaharul este bine dizolvat se adauga cele 2 linguri de faina, se amesteca bine, apoi se toarna laptele fierbinte, se lasa sa fiarba bine pina se ingroasa.
Se ia vasul de pe aburi si se pune deoparte pentru a-l lasa sa se raceasca.
Cind s-a racit (atit cit sa suporte degetul)
se bat cele 3 albusuri cu 6 linguri de zahar, zaharul se pune treptat, pina cind se intareste albusul, inainte de a turna albusul peste crema se pun cele 100 gr de unt in crema si se amesteca bine, apoi se pune albusul. Amestecarea se face ca si la un blat de tort, usor si de sus in jos.
Se pune intr-un plastic. Se tine la congelator, pina la inghetare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata Zica" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Inghetate
Galbenusurile se amesteca cu zaharul laptele,untul,cacao si faina si se fierb. Dupa ce s-au fiert
8 voturi
3 comentarii
1h 30 min
Frisca trebuie tinuta la rece inainte de a fi mixata. Biscuitii pot fi inlocuiti cu bucatele de ciocolata
11 voturi
3 comentarii
50 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010
Merita incercata !