autor:

autor
Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 05 februarie 2014

Ingrediente
pentru aluat:, 1/2 kg faina, 250 ml apa, 25 gr drojdie proaspata, 4 linguri miere de albine, un praf sare,  pentru umplutura:, 300 gr miez nuca, 50 gr zahar

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

5 voturi

Mod de preparare

Dizolvam cubuletul de drojdie cu putina apa calda, adaugam doua linguri de faina si amestecam pana obtinem o maia pe care o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Punem faina cernuta intr-un vas. Adaugam apa calduta mierea, maiaua dospita, si praful de sare. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Cantitatea de faina poate fi variabila datorita tipului de faina folosit , daca vi se pare prea vartoasa mai adaugati putina apa, daca e prea moale mai adaugati faina.

Punem vasul intr-un loc cald si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Impartim aluatul in doua. Intindem o foaie iar deasupra presaram nuca macinata care a fost amestecata in prealabil cu zaharul.

Rulam si o asezam intr-o cratita rotunda tapetata cu hartie de copt. Lasam din nou la dospit cam 30 minute apoi ungem toata suprafata cu un sirop facut din apa cu zahar.

Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste frumos.Cand o scoatem din cuptor o ungem din nou cu siropul pentru a-i da un aspect frumos.

Si fiindca a mai ramas ceva aluat m-am jucat putin si i-am facut Alexandrei cateva cornuri cu gem.

Si o sectiune ca sa vedeti cat de pufoase sunt!

Descoperiti si alte retete delicioase pe blogul caietulcuretete.com.
Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Placinta invartita cu nuca si portocala - de post, la slow cooker Crock-Pot

Placinta invartita cu nuca si portocala - de post, la slow cooker Crock-Pot

Pentru ca v-am promis cateva retete de post, o sa va prezint si azi un desert simplu cu foi de placinta,

1 vot    2 comentarii
2h
Slow Cooking
Turtite cu ceapa verde

Turtite cu ceapa verde

Se face o coca din apa calda, sare si faina si se lasa la odihnit 40 minute. Din ea se fac bilute

5 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Coca Ispir , 04 martie 2014

    mmmm ce bn arata

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

5 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 1/2 kg faina
  • 250 ml apa
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 4 linguri miere de albine
  • un praf sare
  •  pentru umplutura:
  • 300 gr miez nuca
  • 50 gr zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

66 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Paste cu sos de rosii proaspete