autor:

autor
Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 05 februarie 2014

Ingrediente
pentru aluat:, 1/2 kg faina, 250 ml apa, 25 gr drojdie proaspata, 4 linguri miere de albine, un praf sare,  pentru umplutura:, 300 gr miez nuca, 50 gr zahar

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

9 voturi

Mod de preparare

Dizolvam cubuletul de drojdie cu putina apa calda, adaugam doua linguri de faina si amestecam pana obtinem o maia pe care o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Punem faina cernuta intr-un vas. Adaugam apa calduta mierea, maiaua dospita, si praful de sare. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Cantitatea de faina poate fi variabila datorita tipului de faina folosit , daca vi se pare prea vartoasa mai adaugati putina apa, daca e prea moale mai adaugati faina.

Punem vasul intr-un loc cald si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Impartim aluatul in doua. Intindem o foaie iar deasupra presaram nuca macinata care a fost amestecata in prealabil cu zaharul.

Rulam si o asezam intr-o cratita rotunda tapetata cu hartie de copt. Lasam din nou la dospit cam 30 minute apoi ungem toata suprafata cu un sirop facut din apa cu zahar.

Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste frumos.Cand o scoatem din cuptor o ungem din nou cu siropul pentru a-i da un aspect frumos.

Si fiindca a mai ramas ceva aluat m-am jucat putin si i-am facut Alexandrei cateva cornuri cu gem.

Si o sectiune ca sa vedeti cat de pufoase sunt!

Descoperiti si alte retete delicioase pe blogul caietulcuretete.com.
Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Placinta invartita cu nuca si portocala - de post, la slow cooker Crock-Pot

Placinta invartita cu nuca si portocala - de post, la slow cooker Crock-Pot

Pentru ca v-am promis cateva retete de post, o sa va prezint si azi un desert simplu cu foi de placinta,

1 vot    2 comentarii
2h
Slow Cooking
Negresa cu gem

Negresa cu gem

Am amestecat cu mixerul toate ingredientele. Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45

301 voturi    32 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Coca Ispir , 04 martie 2014

    mmmm ce bn arata

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

9 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 1/2 kg faina
  • 250 ml apa
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 4 linguri miere de albine
  • un praf sare
  •  pentru umplutura:
  • 300 gr miez nuca
  • 50 gr zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Pere cu zahar si otet