Autor:
LALY (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 10 iulie 2012
Ingrediente
Aluat:, 500 gr faina, 300 ml lapte, 50 gr unt topit, 25 gr drojdie, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de zahar, Finisare:, 1 galbenus de ou, 3 linguri lapte, mac,susan
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h 20 min
Mod de preparare
Intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul pana cand aceasta se lichefiaza. Adaugam 3-4 linguri de lapte caldut si 2 linguri rase cu faina. Omogenizam bine si dam vasul la loc cald, ferit de curentii de aer pana isi dubleaza volumul si maiaua incepe sa faca basicute. Amestecam faina cu sarea si o cernem de doua ori intr-un vas mai inalt. Facem o gropita la mijloc unde punem maiaua si restul de lapte. Framantam bine pana se incorporeaza toata faina si aluatul devine omogen. Adaugam apoi untul topit si framantam pana obtinem un aluat neted si nelipicios. Ungem cu putin ulei fundul vasului in care am framantat si punem aluatul. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Ungem cu ulei masa de lucru. Rasturnam aluatul si il impartim in bucatele cat mai egale (un pic mai mari decat un ou). Modelam un sul lung de aproximativ 35-40 cm. Indoim sulul de aluat la mijloc, apoi rasucim capetele intre ele. Bucla formata se aduce catre partea opusa, asezand-o deasupra punctului de rasucire a celor doua capete. Introducem pe rand cele doua capete libere prin bucla de la mijloc dedesupt. Punem intr-o tava hartie de copt si asezam japonezele. Mai lasam la crescut circa 30 de minute. Amestecam galbenusul cu laptele si ungem deasupra. Presaram susan, mac sau ce doreste fiecare. Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Japoneze" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Aluat:
- Se amestecă făina de orez cu apa într-un bol termorezistent și se mixează bine,
Dizolvam drojdia cu zaharul, adaugam 3 linguri lapte, 1 lingura faina si lasam 10 minute sa stea
6 voturi
0 comentarii
1h 50 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate