autor:

Otilia-Iulia Uilacan

» » Prajituri

JERBO

Autor: Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
350 gr.faina, 50 gr. zahar, un ou, 200 gr. margarina, 100 ml. lapte, o nuca de drojdie, gem de macese, nuca macinata

Dificultate: Medie Timp: 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Din faina, zahar, ou, margarina, lapte si drojdie se face un aluat care se imparte in trei parti din care se intind 3 foi. Gemul se amesteca cu nuca. Se pune in tava hartie de copt si se aseaza prima foaie peste care se pune o parte din gem, se pune apoi a doua foaie, se unge si ea cu gem si apoi se aseaza a treia foaie. Se inteapa usor cu furculuita si se lasa in tava o ora sa se odihneasca, apoi se pune in cuptorul incalzit in prealabil. Este coapta cand trece testul scobitorii.
Daca ti-a placut reteta noastra "JERBO" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Jerbo

Prajitura Jerbo

Aluatul: Se cerne faina intr-un bol, se adauga sarea si se pune apoi zaharul, coaja de lamaie, untura,

0 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Retete de Pasti
Prajitura Jerbo

Prajitura Jerbo

Faina cu margarina, ouale si zaharul se framanta bine, peste care se pune drojdia dizolvata in laptele

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Otilia-Iulia Uilacan

    Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine) , 13 martie 2009

    Un coment sau niste stelute.......nu e prea greu nu??

Dificultate

Medie

Timp

45 min

7 voturi

Ingrediente

  • 350 gr.faina
  • 50 gr. zahar
  • un ou
  • 200 gr. margarina
  • 100 ml. lapte
  • o nuca de drojdie
  • gem de macese
  • nuca macinata

Raporteaza reteta

Otilia-Iulia Uilacan

Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine)

Un coment sau niste stelute.......nu e prea greu nu??

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Fursecuri diversificate