autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

"Kabsa" cu pui si stafide

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 29 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 29 aprilie 2013

Ingrediente
-2 pahare de orez cu bobul lung Basmati, - 1 pui taiat in sferturi, -2 lingurite condiment de pui macinat ( pentru marinat puiul):piper alb,coriandru,cardamon, -2 lingurite ulei de masline( pentru marinat puiul), -sucul de la o lamaie mica( pentru marinat puiul), -120 g pasta de rosii, -2 cepe de marime medie taiate pestisori, -2 lingurite condiment macinat pentru kabsa:scortisoara,cardamon,coriandru,galingal( ghimbir albastru),chimin, piper,, foi de dafin, nucsoara, -1 lingurita cuisoare intregi, -5-6 bucati loomi( lamai uscate negre), -3-4 lingurite de ketchup( sau pasta de ardei iute), -ulei de porumb, -5 linguri stafide( lasate in apa calda 15 minute), - 1 ceapa medie intreaga pentru supa de pui, -2 batoane de scortisoara pentru supa de pui, -4 pahare supa rezultata de la fiertul puiului strecurata, -sare dupa gust, -piper proaspat macinat dupa gust, -seminte de pin ( optional), -seminte de migdale ( optional)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Puiul se condimenteaza cu condiment pentru pui , se stropeste cu ulei de masline si suc de lamaie si se lasa 2-3 ore.
Se pun la fiert intr-o cratita de fiert sub presiune o ceapa ,2 batoane de scortisoara, cateva cuisoare si 2-3 loomi in 2 litrii de apa.
Cand apa incepe sa fiarba se adauga carnea de pui si se potriveste de sare
Se fierbe 25 de minute.
Se scoate puiul si se aseaza intr-o tava termorezistenta.
Se unge cu ketchup (sau pasta de ardei iute), se stropeste cu ulei de masline si se presara cu sare si piper proaspat macinat.
Se adauga putina supa de pui si se da la cuptorul incalzit la 220 de grade pana se rumeneste.
Uleiul de porumb se incinge intr-o cratita antiaderenta si se prajesc semintele de pin, migdale si khashu pana iau o culoare aurie.
Se caramelizeaza stafidele in acelasi ulei.
Se scot intr-un bol.
In acelasi ulei se caleste ceapa pana devine aurie, apoi se adauga supa de pui , pasta de rosii,loomi,cuisoarele,condimentul pentru kapsa si stafidele.
Cand supa incepe sa fiarba se adauga orezul ( oparit in prealabil si spalat).
Se acopera si se fierbe la foc mic 25 de minute.
Orezul se pune pe un platou impreuna cu puiul scos de la cuptor; se decoreaza cu semintele de pin, migdale sau khashou si stafidele caramelizate.
Se consuma cu salata mixta sau iaurt.
Pofta buna!
Kabsa este o mancare care se serveste mai ales in Arabia Saudita , unde multi o socotesc mancarea nationala,dar si in restul tarilor din golf; totusi se pare ca este originara din Yemen.
Este o mancare mixta : orez si carne.
Condimentele care o fac deosebita sunt: piperul,cuisoarele,cardamonul,sofranul,scortisoara,lamaia neagra,foile de dafin si nucsoara.
Carnea folosita poate fi de miel,pui,capra,crevete.
Aroma este imbogatita de stafide, semintele de pin, migdale si khashu.
Stafidele se pot adauga la orez cand incepe sa fiarba sau doar se presara inainte de consumare.
Carnea poate fi gatita in diverse moduri.
“Mandi” este o tehnica beduina in care carnea de miel condimentata este grilata intr-o groapa in pamant, care se acopere pana carnea este gata.
“Mathbi” este un alt procedeu beduin, in care carnea condimentata este plasata pe pietre plate asezate pe jaratec.
“Madghoot” este tehnica de fierbere a carnii in cratita de fiert sub presiune.
Loomi sunt lamai uscate negre; sunt foarte populare in tarile arabe si Iran.Se obtin prin fierberea si uscarea lamailor verzi.Dau mancarii un gust astringent si pot fi puse in orez intregi sau macinate cu restul condimentelor.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra ""Kabsa" cu pui si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui INEDIT

Pui INEDIT

Se spala bine pieptul se pui, se taie in 4 felii, se bat cu ciocanul de snitzele, se tin o jumatate

6 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftele de pui cu fulgi de porumb

Chiftele de pui cu fulgi de porumb

Carnea tocata se pune intr-un castron,punem 1 ou,condimentele,ceapa verde si mararul tocate marunt. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aida Lamay , 22 iulie 2014

    The best!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 14 mai 2013

    Interesanta si cred foarte buna!*****

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • -2 pahare de orez cu bobul lung Basmati
  • - 1 pui taiat in sferturi
  • -2 lingurite condiment de pui macinat ( pentru marinat puiul):piper alb,coriandru,cardamon
  • -2 lingurite ulei de masline( pentru marinat puiul)
  • -sucul de la o lamaie mica( pentru marinat puiul)
  • -120 g pasta de rosii
  • -2 cepe de marime medie taiate pestisori
  • -2 lingurite condiment macinat pentru kabsa:scortisoara,cardamon,coriandru,galingal( ghimbir albastru),chimin
  • piper,
  • foi de dafin
  • nucsoara
  • -1 lingurita cuisoare intregi
  • -5-6 bucati loomi( lamai uscate negre)
  • -3-4 lingurite de ketchup( sau pasta de ardei iute)
  • -ulei de porumb
  • -5 linguri stafide( lasate in apa calda 15 minute)
  • - 1 ceapa medie intreaga pentru supa de pui
  • -2 batoane de scortisoara pentru supa de pui
  • -4 pahare supa rezultata de la fiertul puiului strecurata
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -seminte de pin ( optional)
  • -seminte de migdale ( optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
mihai

mihai (Chef de cuisine)

Interesanta si cred foarte buna!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
RULADA DE CURCAN UMPLUTA CU LEGUME