autor:

Sidy

» » , , Aperitive, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Kaizer de casa

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 mai 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 mai 2017

Ingrediente
O reteta delicioasa si aromata, foarte simpla de facut. Rezultatul a fost mult peste asteptarile mele., Se face dintr-o bucata de slanina stratificata cu carne, fleica, de pe burta porcului sau de linga antricot., Fara conservanti sau E-uri si cu putina rabdare si mai ales ca e facut de mine, stiu ce pun pe masa pentru micul dejun., , 1-1,5 kg slanina porc cu carne, 1,5 l apa, 50 g coji de ceapa uscata, 1 foaie dafin, 2 linguri zahar, 200 g sare de mare, ***, 1 caciulie usturoi, 3 linguri ulei, piper proaspat macinat, boia afumata

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Punem intr-o cratita, pe foc, apa impreuna cu zaharul, sarea, cojile de ceapa si foaia de dafin.

In momentul in care incepe sa clocoteasca, adaugam slanina si acoperim cratita. Lasam sa fiarba lin cam o ora.

Luam cratita de pe foc si lasam kaizerul sa se marineze 24 de ore.

Punem la rece, dupa ce nu mai este cald.

Scoatem apoi kaizerul si il lasam sa se zvinte.

Curatam usturoiul, il dam prin presa si il amestecam intr-un bol cu piperul macinat, boiaua si uleiul.

Cu ajutorul unei pensule ungem toate partile kaizerului cu acest amestec, mai putin partea cu sorici.

Punem intr-o foaie de copt kaizerul, il infasuram bine si il lasam 24 de ore la rece sa intre usturoiul in el.

Il scoatem apoi din hartia de copt, il asezam pe o farfurie si se poate zervi alaturi de ceapa rosie.

Pofta buna sa aveti, mai ales ca stiti ce mancati !
Punem intr-o cratita, pe foc, apa impreuna cu zaharul, sarea, cojile de ceapa si foaia de dafin. In momentul in care incepe sa clocoteasca
Daca ti-a placut reteta noastra "Kaizer de casa" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aperitive
Mic dejun traditional - Manakish - zaatar

Mic dejun traditional - Manakish - zaatar

Dupa ce s-a uscat bine oregano, se macina la rasnita de condimente (cafea), dupa care se freaca

6 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu branza si marar

Placinta cu branza si marar

Pentru ca tot am niste pofticiosi in casa si vor mereu altceva si altceva si dulce si sarat, azi

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • O reteta delicioasa si aromata
  • foarte simpla de facut. Rezultatul a fost mult peste asteptarile mele.
  • Se face dintr-o bucata de slanina stratificata cu carne
  • fleica
  • de pe burta porcului sau de linga antricot.
  • Fara conservanti sau E-uri si cu putina rabdare si mai ales ca e facut de mine
  • stiu ce pun pe masa pentru micul dejun.
  • 1-1,5 kg slanina porc cu carne
  • 1,5 l apa
  • 50 g coji de ceapa uscata
  • 1 foaie dafin
  • 2 linguri zahar
  • 200 g sare de mare
  • ***
  • 1 caciulie usturoi
  • 3 linguri ulei
  • piper proaspat macinat
  • boia afumata

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada cu spanac, oua si friptura de miel

Rulada cu spanac, oua si friptura de miel

Sunca o taiem felii si o rumenim frumos in unt si ulei, pe toate partile. Friptura o taiem cubulete

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Chec tigrat

Chec tigrat

Albusurile, impreuna cu un praf de sare, le mixam bine de tot, pina obtinem o spuma tare. Adaugam

2 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Amestecam intr-un bol sare, piper, boia, ulei si cateii de usturoi dati prin presa, cu o pensula

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu sos de rosii Pulpe de pui cu sos de rosii

Spalam bine pulpele si le crestam. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi sau cum doriti. Curatam ceapa si rosiile si le punem

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Tochitura cu piept de pui Tochitura cu piept de pui

Se pune uleiul la incins, se adauga pieptul de pui. Se lasa 5 minute, pieptul de pui la prajit si se adauga carnatul afumat de casa.

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne