autor:

Sidy

» » , , Aperitive, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Kaizer de casa

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 mai 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 mai 2017

Ingrediente
O reteta delicioasa si aromata, foarte simpla de facut. Rezultatul a fost mult peste asteptarile mele., Se face dintr-o bucata de slanina stratificata cu carne, fleica, de pe burta porcului sau de linga antricot., Fara conservanti sau E-uri si cu putina rabdare si mai ales ca e facut de mine, stiu ce pun pe masa pentru micul dejun., , 1-1,5 kg slanina porc cu carne, 1,5 l apa, 50 g coji de ceapa uscata, 1 foaie dafin, 2 linguri zahar, 200 g sare de mare, ***, 1 caciulie usturoi, 3 linguri ulei, piper proaspat macinat, boia afumata

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Punem intr-o cratita, pe foc, apa impreuna cu zaharul, sarea, cojile de ceapa si foaia de dafin.

In momentul in care incepe sa clocoteasca, adaugam slanina si acoperim cratita. Lasam sa fiarba lin cam o ora.

Luam cratita de pe foc si lasam kaizerul sa se marineze 24 de ore.

Punem la rece, dupa ce nu mai este cald.

Scoatem apoi kaizerul si il lasam sa se zvinte.

Curatam usturoiul, il dam prin presa si il amestecam intr-un bol cu piperul macinat, boiaua si uleiul.

Cu ajutorul unei pensule ungem toate partile kaizerului cu acest amestec, mai putin partea cu sorici.

Punem intr-o foaie de copt kaizerul, il infasuram bine si il lasam 24 de ore la rece sa intre usturoiul in el.

Il scoatem apoi din hartia de copt, il asezam pe o farfurie si se poate zervi alaturi de ceapa rosie.

Pofta buna sa aveti, mai ales ca stiti ce mancati !
Daca ti-a placut reteta noastra "Kaizer de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • silvia , 31 octombrie 2018

    foarte multa sare

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • O reteta delicioasa si aromata
  • foarte simpla de facut. Rezultatul a fost mult peste asteptarile mele.
  • Se face dintr-o bucata de slanina stratificata cu carne
  • fleica
  • de pe burta porcului sau de linga antricot.
  • Fara conservanti sau E-uri si cu putina rabdare si mai ales ca e facut de mine
  • stiu ce pun pe masa pentru micul dejun.
  • 1-1,5 kg slanina porc cu carne
  • 1,5 l apa
  • 50 g coji de ceapa uscata
  • 1 foaie dafin
  • 2 linguri zahar
  • 200 g sare de mare
  • ***
  • 1 caciulie usturoi
  • 3 linguri ulei
  • piper proaspat macinat
  • boia afumata

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

silvia

foarte multa sare

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piept de porc cu legume la cuptor