autor:

cristina i.

» » Torturi

Kaly Tort

Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
200 gr alune, 10 oua, 1 lingura otet, 250 gr fineti sau nutela, 200 gr zahar + 20 linguri, 1 plic budinca vanilie, 3 linguri faina, 750 ml lapte, 1 pachet margarina, 1 lingura cacao, piscoturi, frisca.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se prajesc alunele, se piseaza si se pun in tava unsa cu putina margarina. Se pregateste blatul: albusurile se bat spuma cu 20 linguri de zahar, la urma se pune lingura de otet, se pune in tava peste alune si se coace la foc incet. Peste blatul cald se intinde fineti sau nutela.

Crema: galbenusurile cu 200 gr zahar, budinca, faina si laptele se fierb pana se ingroasa. Cand este rece se adauga margarina, apoi se imparte in doua, jumatate se lasa galbena, in cealalta se pune 1 lingura cacao. Peste blat se pune prima data crema galbena, apoi piscoturi inmuiate in suc sau cafea indulcita, apoi crema maro si se orneaza cu frisca sau se poate lasa asa. Daca se taie blatul in doua, ies doua torturi mai mici.

Va asigur ca este delicios. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Kaly Tort" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Mai intai ,pregatim forma. Se unge cu putin ulei si o tapetam cu folie alimentara ( unsa si pa dinauntru

9 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Torturi
Tort cu cacao

Tort cu cacao

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma de copt rotunda

8 voturi    9 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    marincas angela (Maestru bucatar) , 12 decembrie 2010

    Am incercat acest delicios tort si vreau sa va spun ca sotul meu m-a rugat sa il trec (avem noi un clasament al prajiturilor)pe primul loc.A fost foarte bun,felicitari ,mi-a iesit ca in fotografie,este si aspectuos dar in aceelasi timp foarte fin si delicios.Am sa-l la orice ocazie deosebita!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    O reteta interesanta.Si alunele prajite...cred ca sunt grozave...

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    Salvez reteta! Abia astept sa o incerc.

    • Dachman Laura

      Dachman Laura (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Simplu si delicios :D

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Pe gustul meu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 200 gr alune
  • 10 oua
  • 1 lingura otet
  • 250 gr fineti sau nutela
  • 200 gr zahar + 20 linguri
  • 1 plic budinca vanilie
  • 3 linguri faina
  • 750 ml lapte
  • 1 pachet margarina
  • 1 lingura cacao
  • piscoturi
  • frisca.

Raporteaza reteta

Retete
de cristina i.
Salata cu paste

Salata cu paste

Pastele fainoase pot avea orice forma,mie imi plac mai mult spiralele acelea care sunt in mai multe

11 voturi    4 comentarii
15 min
Salate reci
Crempita mai altfel

Crempita mai altfel

Foile de cremsnit pot fi din cele care se gasesc in comert dar sunt mult mai bune daca le coaceti

16 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Primola

Primola

Se pregateste blatul: se bat 6 albusuri spuma cu 6 linguri de zahar, se adauga galbenusurile pe rand

9 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

marincas angela (Maestru bucatar)

Am incercat acest delicios tort si vreau sa va spun ca sotul meu m-a rugat sa il trec (avem noi un clasament al prajiturilor)pe primul loc.A fost foarte bun,felicitari ,mi-a iesit ca in fotografie,este si aspectuos dar in aceelasi timp foarte fin si delicios.Am sa-l la orice ocazie deosebita!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu zmeura