autor:

Luminita

» » Prajituri

Karidopasta bicolora

Autor: Luminita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 20 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luminita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 20 mai 2012

Ingrediente
12 oua mari, 12 linguri rase de zahar, 4 linguri gris fin, 2 linguri gris mai gros, 6 linguri nuca macinata, 2 lingurite de praf de copt, 2 lingurite coaja rasa de lamaie si portocala, 1 pliculet de zahar vanilat, 1 lingurita de scortisoara, unt pentru uns tava, pesmet macinat, Pentru sirop:, 5 cani de zahar, 4 cani de apa, suc de la o jumatate de lamaie, 2-3 linguri de coniac

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Mixati galbenusurile cu zaharul timp de aproximativ 15 minute. Apoi adaugati coaja rasa de lamaie - portocala, zaharul vanilat si praful de copt. Separat, bateti albusurile spuma tare si le adaugati putin cate putin la galbenusuri. Impartiti compozitia in doua, adica in doua boluri diferite. Intr-una din jumatati adaugati grisul si in cealalta jumatate nuca impreuna cu scortisoara. Ungeti bine cu unt o tava (numarul 30 de preferinta) si presarati cu pesmetul macinat. Intindeti uniform compozitia cu nuca si deasupra ei intindeti frumos compozitia cu gris. Introduceti tava in cuptorul preincalzit si coaceti prajitura la foc potrivit timp de 20-25 de minute. Cat timp se coace prajitura, pregatiti siropul. Fierbeti zaharul cu apa si sucul de lamaie timp de 5 minute. La urma, adaugati si coniacul. Cand s-a copt prajitura, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca. Apoi, o insiropati, adaugand siropul putin cate putin cu o lingura, peste tot. Dupa ce prajitura a absorbit tot siropul, o taiati in bucati patrate sau in romburi. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Karidopasta bicolora" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cremsnit gustos

Cremsnit gustos

Se bat albusurile spuma tare cu zaharul pana devine lucioasa, se adauga pe rand galbenusurile si

6 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri
Chocolate Mud Cake fara gluten

Chocolate Mud Cake fara gluten

Se incalzeste cuptorul la 180-190 g C. Se unge cu unt forma. Se pune untul intr-o cratita si se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 12 oua mari
  • 12 linguri rase de zahar
  • 4 linguri gris fin
  • 2 linguri gris mai gros
  • 6 linguri nuca macinata
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie si portocala
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • unt pentru uns tava
  • pesmet macinat
  • Pentru sirop:
  • 5 cani de zahar
  • 4 cani de apa
  • suc de la o jumatate de lamaie
  • 2-3 linguri de coniac

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort Zebra cu inghetata