autor:

Luminita

» » Prajituri

Karidopasta bicolora

Autor: Luminita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 20 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luminita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 20 mai 2012

Ingrediente
12 oua mari, 12 linguri rase de zahar, 4 linguri gris fin, 2 linguri gris mai gros, 6 linguri nuca macinata, 2 lingurite de praf de copt, 2 lingurite coaja rasa de lamaie si portocala, 1 pliculet de zahar vanilat, 1 lingurita de scortisoara, unt pentru uns tava, pesmet macinat, Pentru sirop:, 5 cani de zahar, 4 cani de apa, suc de la o jumatate de lamaie, 2-3 linguri de coniac

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Mixati galbenusurile cu zaharul timp de aproximativ 15 minute. Apoi adaugati coaja rasa de lamaie - portocala, zaharul vanilat si praful de copt. Separat, bateti albusurile spuma tare si le adaugati putin cate putin la galbenusuri. Impartiti compozitia in doua, adica in doua boluri diferite. Intr-una din jumatati adaugati grisul si in cealalta jumatate nuca impreuna cu scortisoara. Ungeti bine cu unt o tava (numarul 30 de preferinta) si presarati cu pesmetul macinat. Intindeti uniform compozitia cu nuca si deasupra ei intindeti frumos compozitia cu gris. Introduceti tava in cuptorul preincalzit si coaceti prajitura la foc potrivit timp de 20-25 de minute. Cat timp se coace prajitura, pregatiti siropul. Fierbeti zaharul cu apa si sucul de lamaie timp de 5 minute. La urma, adaugati si coniacul. Cand s-a copt prajitura, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca. Apoi, o insiropati, adaugand siropul putin cate putin cu o lingura, peste tot. Dupa ce prajitura a absorbit tot siropul, o taiati in bucati patrate sau in romburi. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Karidopasta bicolora" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si cirese

Prajitura cu capsuni si cirese

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Ciresele fara samburi se amesteca cu o lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Tort Intercontinental

Tort Intercontinental

Blat: Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zahar adaugat treptat,pana incepe sa faca

83 voturi    18 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 12 oua mari
  • 12 linguri rase de zahar
  • 4 linguri gris fin
  • 2 linguri gris mai gros
  • 6 linguri nuca macinata
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie si portocala
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • unt pentru uns tava
  • pesmet macinat
  • Pentru sirop:
  • 5 cani de zahar
  • 4 cani de apa
  • suc de la o jumatate de lamaie
  • 2-3 linguri de coniac

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si nuca