Karidopasta bicolora

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Karidopasta bicolora

Ingrediente

  • 12 oua mari
  • 12 linguri rase de zahar
  • 4 linguri gris fin
  • 2 linguri gris mai gros
  • 6 linguri nuca macinata
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie si portocala
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • unt pentru uns tava
  • pesmet macinat
  • Pentru sirop:
  • 5 cani de zahar
  • 4 cani de apa
  • suc de la o jumatate de lamaie
  • 2-3 linguri de coniac

Mod de preparare

Mixati galbenusurile cu zaharul timp de aproximativ 15 minute. Apoi adaugati coaja rasa de lamaie - portocala, zaharul vanilat si praful de copt. Separat, bateti albusurile spuma tare si le adaugati putin cate putin la galbenusuri. Impartiti compozitia in doua, adica in doua boluri diferite. Intr-una din jumatati adaugati grisul si in cealalta jumatate nuca impreuna cu scortisoara. Ungeti bine cu unt o tava (numarul 30 de preferinta) si presarati cu pesmetul macinat. Intindeti uniform compozitia cu nuca si deasupra ei intindeti frumos compozitia cu gris. Introduceti tava in cuptorul preincalzit si coaceti prajitura la foc potrivit timp de 20-25 de minute. Cat timp se coace prajitura, pregatiti siropul. Fierbeti zaharul cu apa si sucul de lamaie timp de 5 minute. La urma, adaugati si coniacul. Cand s-a copt prajitura, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca. Apoi, o insiropati, adaugand siropul putin cate putin cu o lingura, peste tot. Dupa ce prajitura a absorbit tot siropul, o taiati in bucati patrate sau in romburi. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise