autor:

Luminita

» » Prajituri

Karidopasta bicolora

Autor: Luminita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 20 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luminita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 20 mai 2012

Ingrediente
12 oua mari, 12 linguri rase de zahar, 4 linguri gris fin, 2 linguri gris mai gros, 6 linguri nuca macinata, 2 lingurite de praf de copt, 2 lingurite coaja rasa de lamaie si portocala, 1 pliculet de zahar vanilat, 1 lingurita de scortisoara, unt pentru uns tava, pesmet macinat, Pentru sirop:, 5 cani de zahar, 4 cani de apa, suc de la o jumatate de lamaie, 2-3 linguri de coniac

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Mixati galbenusurile cu zaharul timp de aproximativ 15 minute. Apoi adaugati coaja rasa de lamaie - portocala, zaharul vanilat si praful de copt. Separat, bateti albusurile spuma tare si le adaugati putin cate putin la galbenusuri. Impartiti compozitia in doua, adica in doua boluri diferite. Intr-una din jumatati adaugati grisul si in cealalta jumatate nuca impreuna cu scortisoara. Ungeti bine cu unt o tava (numarul 30 de preferinta) si presarati cu pesmetul macinat. Intindeti uniform compozitia cu nuca si deasupra ei intindeti frumos compozitia cu gris. Introduceti tava in cuptorul preincalzit si coaceti prajitura la foc potrivit timp de 20-25 de minute. Cat timp se coace prajitura, pregatiti siropul. Fierbeti zaharul cu apa si sucul de lamaie timp de 5 minute. La urma, adaugati si coniacul. Cand s-a copt prajitura, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca. Apoi, o insiropati, adaugand siropul putin cate putin cu o lingura, peste tot. Dupa ce prajitura a absorbit tot siropul, o taiati in bucati patrate sau in romburi. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Karidopasta bicolora" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri cu stafide

Fursecuri cu stafide

Intr-un castron se amesteca untul cu zaharul si oul, cateva minute,cu o lingura de lemn. Se adauga

15 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri
Chec din albusuri cu nuci si cicolata

Chec din albusuri cu nuci si cicolata

Albusele se bat bine dupa care se adauga pe rand, zaharul, faina, uleiul, nucile, coaja rasa de portocala.

13 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 12 oua mari
  • 12 linguri rase de zahar
  • 4 linguri gris fin
  • 2 linguri gris mai gros
  • 6 linguri nuca macinata
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie si portocala
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • unt pentru uns tava
  • pesmet macinat
  • Pentru sirop:
  • 5 cani de zahar
  • 4 cani de apa
  • suc de la o jumatate de lamaie
  • 2-3 linguri de coniac

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada Diplomat