autor:

Fara foto

» » Aperitive

Kedgere

Autor: Irina Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 17 mai 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irina Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 17 mai 2006

Ingrediente
- 350g egrefin, - 900ml lapte, - 1 ceapa tocata, - 1 catel de usturoi pisat, - 5 lingurite de ulei de masline, si un pic in plus :), - pudra, - Turmeric, - 225g orez (spalat/curatat), - 4 oua mari, - Smantana, - 1 manunchi de patrunjel (doar frunzele), spalat si taiat marunt, - Sare, - Piper negru

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Se aseaza egrefinul pe o tava incinsa si se acopera pe trei sferturi cu lapte. Se coace la cuptor la temeratura de 160C pentru 10-12 min. Intre timp, intr-o tava, se prajesc usor ceapa si usturoiul timp de 10 minute in ulei.
2. Se adauga condimentele si se prajeste pentru 5 minute.
3. Se rastoarna orezul, se adauga laptele din pestele copt, se acopera apoi tava, se scade temperatura la care se gateste, si se coace scuturand pana ce lichidul este absorbit.
4. Se aseaza ouale intr-o tigaie cu capac si se acopera cu apa rece. Se lasa la fiert 4 minute. Se trec sub un jet te apa rece, se decojesc si apoi se taie in jumatati.
5. Se taie egrefinii in bucati, indepartandu-se pielita si oasele, si se amesteca cu orezul.
6. Se indeparteaza tigaia de pe foc, se amesteca cu smantana, patrunjel, sare si piper dupa gust. Apoi se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Kedgere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Drob de ciuperci

Drob de ciuperci

Mai intai am scos ciupercile din conserva, le-am trecut printr-un jet de apa rece si le-am scurs. Am

1 vot    2 comentarii
1h
Aperitive
Rulouri cu spanac si telemea

Rulouri cu spanac si telemea

Eu am pus la treaba masina de framantat. Am pus in cuva masinii, iaurtul, sarea, untul moale, uleiul,

6 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 36 %
389.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Unde gasim egrefin , pudra , turmenic ?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Interesanta !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 350g egrefin
  • - 900ml lapte
  • - 1 ceapa tocata
  • - 1 catel de usturoi pisat
  • - 5 lingurite de ulei de masline
  • si un pic in plus :)
  • - pudra
  • - Turmeric
  • - 225g orez (spalat/curatat)
  • - 4 oua mari
  • - Smantana
  • - 1 manunchi de patrunjel (doar frunzele)
  • spalat si taiat marunt
  • - Sare
  • - Piper negru

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Unde gasim egrefin , pudra , turmenic ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Chiftelute la cuptor