autor:

Fara foto

» » Aperitive

Kedgere

Autor: Irina Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 17 mai 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irina Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 17 mai 2006

Ingrediente
- 350g egrefin, - 900ml lapte, - 1 ceapa tocata, - 1 catel de usturoi pisat, - 5 lingurite de ulei de masline, si un pic in plus :), - pudra, - Turmeric, - 225g orez (spalat/curatat), - 4 oua mari, - Smantana, - 1 manunchi de patrunjel (doar frunzele), spalat si taiat marunt, - Sare, - Piper negru

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Se aseaza egrefinul pe o tava incinsa si se acopera pe trei sferturi cu lapte. Se coace la cuptor la temeratura de 160C pentru 10-12 min. Intre timp, intr-o tava, se prajesc usor ceapa si usturoiul timp de 10 minute in ulei.
2. Se adauga condimentele si se prajeste pentru 5 minute.
3. Se rastoarna orezul, se adauga laptele din pestele copt, se acopera apoi tava, se scade temperatura la care se gateste, si se coace scuturand pana ce lichidul este absorbit.
4. Se aseaza ouale intr-o tigaie cu capac si se acopera cu apa rece. Se lasa la fiert 4 minute. Se trec sub un jet te apa rece, se decojesc si apoi se taie in jumatati.
5. Se taie egrefinii in bucati, indepartandu-se pielita si oasele, si se amesteca cu orezul.
6. Se indeparteaza tigaia de pe foc, se amesteca cu smantana, patrunjel, sare si piper dupa gust. Apoi se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Kedgere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Gogosari cu sos

Gogosari cu sos

Gogosarii se taie fideluta. Intr-o oala de 8-10 litri se pune sosul de paste de tomate, uleiul,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
pachetele de primavara

pachetele de primavara

legumele pentru umplutura se cales la foc iute in ulei:ceapa,morcovii,ardeii,varza. in privinta

12 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Unde gasim egrefin , pudra , turmenic ?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Interesanta !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 350g egrefin
  • - 900ml lapte
  • - 1 ceapa tocata
  • - 1 catel de usturoi pisat
  • - 5 lingurite de ulei de masline
  • si un pic in plus :)
  • - pudra
  • - Turmeric
  • - 225g orez (spalat/curatat)
  • - 4 oua mari
  • - Smantana
  • - 1 manunchi de patrunjel (doar frunzele)
  • spalat si taiat marunt
  • - Sare
  • - Piper negru

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Unde gasim egrefin , pudra , turmenic ?

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Placinta cu vinete, rosii si cascaval