Ingrediente
- 350g egrefin, - 900ml lapte, - 1 ceapa tocata, - 1 catel de usturoi pisat, - 5 lingurite de ulei de masline, si un pic in plus :), - pudra, - Turmeric, - 225g orez (spalat/curatat), - 4 oua mari, - Smantana, - 1 manunchi de patrunjel (doar frunzele), spalat si taiat marunt, - Sare, - Piper negru
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
3 voturi
Mod de preparare
2. Se adauga condimentele si se prajeste pentru 5 minute.
3. Se rastoarna orezul, se adauga laptele din pestele copt, se acopera apoi tava, se scade temperatura la care se gateste, si se coace scuturand pana ce lichidul este absorbit.
4. Se aseaza ouale intr-o tigaie cu capac si se acopera cu apa rece. Se lasa la fiert 4 minute. Se trec sub un jet te apa rece, se decojesc si apoi se taie in jumatati.
5. Se taie egrefinii in bucati, indepartandu-se pielita si oasele, si se amesteca cu orezul.
6. Se indeparteaza tigaia de pe foc, se amesteca cu smantana, patrunjel, sare si piper dupa gust. Apoi se serveste.
constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010
Unde gasim egrefin , pudra , turmenic ?