autor:

Fara foto

» » Prajituri

Keks de ciocolata

Autor: Cuciurean (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cuciurean (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
margarina 200g, cacao 100g, lapte 125ml, zahar 250g, 4 oua, faine 320g, soda bicarbonat 0,5g, otet, stafide 50g, nuca 50g

Dificultate: Medie Timp: 2h

37 voturi

Mod de preparare

Margarina topeste pe foc, adauga zahar si cacao, mesteca foarte bine pana sa topiasca zahar, punem lapte si lasam sa raciasca. Adaugam ouele, mestecam cu mixer, punem faine si soda cu jumate lingura de otet (ca sa faca spuma), mestecam, punem in sfarsit stafide si nuca. Forma pentru keks facem cu ulei sau cu margarina, punem acolo aluat si in cuptor incalzit. Tinem cam 45 de minute. Verificam cu betisor lung, pana betisor nu intra in keks liber si iese uscat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Keks de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa cu frisca

Negresa cu frisca

Se freaca bine untul cu zaharul pana devine ca o spuma.Se adauga cate un galbenus si se freaca bine

120 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Blini, clatite rusesti

Blini, clatite rusesti

1. Se cerne intr-un vas faina cu sarea.Se adauga ouale, untul/margarina topit(a) si 70 ml lapte

28 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

37 voturi

Ingrediente

  • margarina 200g
  • cacao 100g
  • lapte 125ml
  • zahar 250g
  • 4 oua
  • faine 320g
  • soda bicarbonat 0,5g
  • otet
  • stafide 50g
  • nuca 50g

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Foietaj insiropat cu portocala