Ingrediente
4 oua, 125g zahar, 125g faina, 25g amidon, 1 lingurita praf de copt, 40g unt topit dar rece, aroma de lamaie si vanilie, Crema:, 500ml lapte proaspat, 100g zahar, 50g amidon, 200ml frisca lichida, 1 lingurita de miere
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
7 voturi
Mod de preparare
Amestecam faina cu amidonul si praful de copt;
Separat mixam 2 oua intregi cu cele doua galbenusuri,adaugam zaharul si continuam mixarea,adaugand treptat 2 linguri de apa fierbinte,in modul acesta ouale isi dubleaza volumul si devin ft pufoase,
Incorporam faina cernuta cu amidonul si praful de copt,amestecand cu o lingura de jos in sus,adaugam jumatate din albusurile mixate,incorporam untul rece topit,iar in final restul de albusuri batute;
Amestecam totul usor,si turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina de diametru 28,
Introducem timp de 20 minute in cuptorul incalzit 170°C;
Crema:
Timpul in care blatul creste si se raceste pregatim crema:
Laptele se pune intr-.un vas la fiert,amestecam, zaharul cu amidonul,adaugam putin cate putin lapte cald,amestecam,omogenizam,si punem totul la foc dulce pana se ingroasa;
Crema obtinuta o punem la racit in baie rece,iar dupa racire in frigider;
Mixam frisca cu lingurita de miere,incorporam crema racita ,amestecam bine si umplem blatul taiat pe jumatate;
Asezam peste crema capacul blatului,pudram cu zahar pudra,introducem cel putin o ora in frigider dupa care servim;
vera (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010
Incercati sa vedeti cat este de bun si pufos!!
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010
Foarte aratos si cred ca si foarte bun.
liliana hristova (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010
delicios.....L-am salvat
mia (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010
Foarte interesant,sigur o sa fac si eu!!!!!!salvat*****
valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010
Un deliciu...
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010
Imi place,foarte frumos.
cristina a (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010
Foarte interesanta reteta. Cred ca e gustos tortul asta!