autor:

vera

» » Torturi

Kinder paradiso

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2010

Ingrediente
4 oua, 125g zahar, 125g faina, 25g amidon, 1 lingurita praf de copt, 40g unt topit dar rece, aroma de lamaie si vanilie, Crema:, 500ml lapte proaspat, 100g zahar, 50g amidon, 200ml frisca lichida, 1 lingurita de miere

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas mixam 2 dintre albusuri si le dam deoparte;
Amestecam faina cu amidonul si praful de copt;
Separat mixam 2 oua intregi cu cele doua galbenusuri,adaugam zaharul si continuam mixarea,adaugand treptat 2 linguri de apa fierbinte,in modul acesta ouale isi dubleaza volumul si devin ft pufoase,
Incorporam faina cernuta cu amidonul si praful de copt,amestecand cu o lingura de jos in sus,adaugam jumatate din albusurile mixate,incorporam untul rece topit,iar in final restul de albusuri batute;
Amestecam totul usor,si turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina de diametru 28,
Introducem timp de 20 minute in cuptorul incalzit 170°C;
Crema:
Timpul in care blatul creste si se raceste pregatim crema:
Laptele se pune intr-.un vas la fiert,amestecam, zaharul cu amidonul,adaugam putin cate putin lapte cald,amestecam,omogenizam,si punem totul la foc dulce pana se ingroasa;
Crema obtinuta o punem la racit in baie rece,iar dupa racire in frigider;
Mixam frisca cu lingurita de miere,incorporam crema racita ,amestecam bine si umplem blatul taiat pe jumatate;
Asezam peste crema capacul blatului,pudram cu zahar pudra,introducem cel putin o ora in frigider dupa care servim;
Daca ti-a placut reteta noastra "Kinder paradiso" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile

1 vot    0 comentarii
40 min
Torturi
Crema de portocale

Crema de portocale

Galbenusurile, zaharul, esenta si zeama unei portocale le dai la fiert in baie de abur. In zeama

4 voturi    5 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Arata foarte bine si cred ca este si gustos!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010

    Cred ca e foarte gustos!

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010

    usor de facut si cu siguranta bun... salvat si felicitari

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

      Incercati sa vedeti cat este de bun si pufos!!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

      Foarte aratos si cred ca si foarte bun.

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      delicios.....L-am salvat

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Foarte interesant,sigur o sa fac si eu!!!!!!salvat*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Un deliciu...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Imi place,foarte frumos.

    • cristina a

      cristina a (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Foarte interesanta reteta. Cred ca e gustos tortul asta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 125g zahar
  • 125g faina
  • 25g amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 40g unt topit dar rece
  • aroma de lamaie si vanilie
  • Crema:
  • 500ml lapte proaspat
  • 100g zahar
  • 50g amidon
  • 200ml frisca lichida
  • 1 lingurita de miere

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Arata foarte bine si cred ca este si gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu Inka si mousse de fructe