autor:

Fara foto

» » Torturi

KINDER PINGUIN TORT

Autor: KEZDI ANA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KEZDI ANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 octombrie 2015

Ingrediente
Pentru aluat:, • 5 gălbenușuri de ou 125 g zahǎr tos, • 5 albușuri de ou 125 gr de zahǎr tos, • 8 linguri lapte, • 100 g făină, • 2 linguri pudră de cacao amară, • 1 linguriță amoniac (bicarbonat de amoniu), Crema:, • 600 ml smântână dulce, (32 %) grasime sau ( sau frişcă vegetalǎ), • 1 plic de gelatina (10 gr), • aroma de vanilie 0,5 linguriță (esenta sau zahǎr vanilat), Cremă de ciocolată:, • 100 gr de margarină sau unt, • 1 lingură de ulei, • 150 gr de ciocolată, Glazura, • 100 gr de margarină sau unt, • 1 lingură de ulei, • 200 gr de ciocolată

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Modul de preparare
Gălbenusurile se freacă bine cu zahărul, se adaugă treptat laptele se adaugă cacaoa și amoniacul , albusurile bătute spumă tare cu 125 gr zahăr, la care se adaugǎ crema de gălbenusuri și în final făina. Se toarna in tavă tapetată cu hartie de copt fie rotundă (29cm) fie patrată (26/38) am eu, dar mărimea tăvii poate fi diferită ,dacă este mai mică grosimea foilor va fi mai groasă .
Se introduce in cuptor preâncalzit, si se coace la 180 la 200 grade circa 40 minute (proba scobitor ) Dupa ce s-a copt se lasă sa se răcească si se taie in două pe orizontală.
Pregătiți gelatina. Dizolvati in 4-5 linguri de lapte sau lapte condensat se lasa pană absoarbe tot laptele apoi se amestecă pana se dizolvă pe baie de aburi .
Smântâna frişca-se imparte in două se bate spumǎ tare se adaugǎ jumătate din esența de vanilie , se amestecă cu 2-3 linguri de gelatinǎ dizolvatǎ in lapte . Pe prima foaie se toarna crema de friscă, se introduce in frigider 20 de minute , Se preparǎ crema de ciocolatǎ , un sfat pentru crema de ciocolată (margarina se topeşte separat până se evapora apa, luați de pe foc şi adǎugați uleiul apoi adǎugati la ciocolată ) ,continuați pe baie de aburi pânǎ se topeşte toatǎ ciocolata , devine omogen. Peste blatul cu cremǎ de friscă, se toarna crema de ciocolatǎ şi se ține in frigider până se preparǎ cealaltǎ jumǎtate de cremǎ de frişcǎ (mod de preparare la fel cu prima ) se toarnǎ peste crema de ciocolatǎ se aşeazǎ a doua foaie peste care se toarnǎ glazura ((mod de preparare la fel cu prima cremǎ de ciocolatǎ ) Se ține in frigider 3-4 ore sau peste noapte şi se decoreazǎ dupǎ fantezia ficǎreia.
Daca ti-a placut reteta noastra "KINDER PINGUIN TORT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Luca

Tort Luca

Se bat galbenusurile cu 2-3 linguri de zahar si fiola de vanilie pana-si dubleaza volumul. Separat

2 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort Sarlota

Tort Sarlota

Se pune gelatina la hidratat in 100 ml apa apoi se amesteca cu cele 2 linguri de zahar, oul batut

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • • 5 gălbenușuri de ou 125 g zahǎr tos
  • • 5 albușuri de ou 125 gr de zahǎr tos
  • • 8 linguri lapte
  • • 100 g făină
  • • 2 linguri pudră de cacao amară
  • • 1 linguriță amoniac (bicarbonat de amoniu)
  • Crema:
  • • 600 ml smântână dulce
  • (32 %) grasime sau ( sau frişcă vegetalǎ)
  • • 1 plic de gelatina (10 gr)
  • • aroma de vanilie 0,5 linguriță (esenta sau zahǎr vanilat)
  • Cremă de ciocolată:
  • • 100 gr de margarină sau unt
  • • 1 lingură de ulei
  • • 150 gr de ciocolată
  • Glazura
  • • 100 gr de margarină sau unt
  • • 1 lingură de ulei
  • • 200 gr de ciocolată

Raporteaza reteta

Retete
de KEZDI ANA
Isler cu crema de cacao sau ciocolata

Isler cu crema de cacao sau ciocolata

Margarina  topita, impreuna cu zaharul, oul si laptele se pune in castron si se freaca cu mixer

9 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Galuste cu prune din fulgi de cartofi

Galuste cu prune din fulgi de cartofi

Apa se pune la fiert impreuna cu sarea ,se torna peste fulgi si se amesteca pana absoarbe apa (vor

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cotlet de porc, cu garnitura de cuscus si salata de sfecla

Cotlet de porc, cu garnitura de cuscus si salata de sfecla

Se face un sos marinat: mustar, zeama de lamaie, miere, ulei sare si piper dupa gust. Cotletele

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
TORT CU CAPSUNI