Koftas

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt.10portii
  • Carne tocata de porc,foarte slaba,0,800kg(sau in varianta originala carne de miel sau oaie)
  • Ceapa uscata 0,200kg
  • Patrunjel verde 0,050kg
  • Ghimbir proaspat 0,100kg
  • Sos soia 0,050 L
  • Usturoi 0.100kg
  • Praf de curry 0,010kg
  • 2 plicuri gelatina
  • Bete de frigarui mici
  • Coriandru verde 1 legatura
  • sare,piper
  • Ulei de palmier sau de floarea soarelui 0,250 L

Mod de preparare

Pregatire:

Ceapa se curata,se spala,se toaca fin sau se da in blender

Ghimbirul se curata de coaja,se rada fin sau se da pe blender

Usturoiul se curata,se zdrobeste sau se da pe blender

Gelatina se dizolva in putina apa,

Patrunjelul si coriandrul se spala si se toaca fin,

Preparare:

Precatirea propriuzisa incepe cu o zi inainte sau cu minim 8 ore inainte pentru ca amestecul sa se macereze putin la fel ca pasta de mici.Iese si daca pregatiti cu o ora doua inainte.

Ceapa,usturoiul,ghimbirul,patrunjelul,curry,sosul soia si gelatina se amesteca obtinand o pasta care trebuie incorporata in carne.Compozitia se condimenteaza si se lasa la rece pana in momentul prepararii.Varianta originala consta in a face niste bile mari care se prajesc in ulei de palmier.In varianta care v-o propun,modelati compozitia pe capatul unui bat de frigaruie,sa imbrace capatul batului ca un mic baton cativa centimetri.Puneti betele vertical in ulei de palmier incins.Cand sunt gata,le scoateti pe hartie absorbanta.

Servire:

Aceasta varianta koftas,reprezinta o gustare ce poate fi consumata atat calda cat si rece,carnea fiind slaba.

Se pot consuma si ca preparat de baza,alaturi de diferite garnituri si salute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise