autor:

paviasi

» » Aperitive

Koftas

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 29 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 29 mai 2010

Ingrediente
Pt.10portii, Carne tocata de porc,foarte slaba,0,800kg(sau in varianta originala carne de miel sau oaie), Ceapa uscata 0,200kg, Patrunjel verde 0,050kg, Ghimbir proaspat 0,100kg, Sos soia 0,050 L, Usturoi 0.100kg, Praf de curry 0,010kg, 2 plicuri gelatina, Bete de frigarui mici, Coriandru verde 1 legatura, sare,, Ulei de palmier sau de floarea soarelui 0,250 L

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Pregatire:
Ceapa se curata,se spala,se toaca fin sau se da in blender
Ghimbirul se curata de coaja,se rada fin sau se da pe blender
Usturoiul se curata,se zdrobeste sau se da pe blender
Gelatina se dizolva in putina apa,
Patrunjelul si coriandrul se spala si se toaca fin,
Preparare:
Precatirea propriuzisa incepe cu o zi inainte sau cu minim 8 ore inainte pentru ca amestecul sa se macereze putin la fel ca pasta de mici.Iese si daca pregatiti cu o ora doua inainte.
Ceapa,usturoiul,ghimbirul,patrunjelul,curry,sosul soia si gelatina se amesteca obtinand o pasta care trebuie incorporata in carne.Compozitia se condimenteaza si se lasa la rece pana in momentul prepararii.Varianta originala consta in a face niste bile mari care se prajesc in ulei de palmier.In varianta care v-o propun,modelati compozitia pe capatul unui bat de frigaruie,sa imbrace capatul batului ca un mic baton cativa centimetri.Puneti betele vertical in ulei de palmier incins.Cand sunt gata,le scoateti pe hartie absorbanta.
Servire:
Aceasta varianta koftas,reprezinta o gustare ce poate fi consumata atat calda cat si rece,carnea fiind slaba.
Se pot consuma si ca preparat de baza,alaturi de diferite garnituri si salute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Koftas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
DROB DE PUI

DROB DE PUI

Prajesc ficateii si ceapa dupa care le dau prin robot.Le amestec cu pieptul de pui,ouale,cascavalul

24 voturi    9 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Platouri festive

Platouri festive

1. Platou cu bete frigarui asezate pe pat de salata verde: Masline verzi+ ardei rosu+ chiftelute+

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2010

    Sunt intradevar bune.Am avut ocazia sa mananc facute de un egiptean, insa nu le facea pe bat de frigarui ci bilute ca si chiftelele noastre. Sunt foarte aromate si gustoase.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    O bunatate !

  • flory avram

    flory avram (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    Delicioase,felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Bune rau.....si mie imi plac frigaruile.Ai votul meu.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Foarte fine si aromate frigaruile tale.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pt.10portii
  • Carne tocata de porc,foarte slaba,0,800kg(sau in varianta originala carne de miel sau oaie)
  • Ceapa uscata 0,200kg
  • Patrunjel verde 0,050kg
  • Ghimbir proaspat 0,100kg
  • Sos soia 0,050 L
  • Usturoi 0.100kg
  • Praf de curry 0,010kg
  • 2 plicuri gelatina
  • Bete de frigarui mici
  • Coriandru verde 1 legatura
  • sare,
  • Ulei de palmier sau de floarea soarelui 0,250 L

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

NADIA MARIA (Chef de cuisine)

Sunt intradevar bune.Am avut ocazia sa mananc facute de un egiptean, insa nu le facea pe bat de frigarui ci bilute ca si chiftelele noastre. Sunt foarte aromate si gustoase.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Snitele de vitel