Kokoretsi (friptura de miel in Grecia si Turcia)

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
medie
Kokoretsi (friptura de miel in Grecia si Turcia)

Ingrediente

  • Oregano
  • 2 kg ficat de miel
  • 2 kg plamani miel
  • 2-4 inimi miel
  • Rinichi miel
  • Prapur de miel
  • 2 kg mate de miel
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Kokoretsi, friptura de miel preparata de greci si turci in ziua de Paste, eu o pregatesc si baietii o termina (aceasta de fapt se face la rotisor afara la barbeque si se invarte sa se faca pe toate partile, am invatat si eu). Daca ati scapat de cumparaturi si curatenie, v-am pregatit o reteta pentru friptura de miel. O pregatim de sambata si o lasam toata noaptea sa stea.

Carnea de miel este alintata in arome de rozmarin, fragezita pe vatra si invelita in aluat. Bucatarii imbraca maruntaiele mielului in mate si fac din ele kokoretsi, un deliciu de Paste, preferat de sultani si vechii greci.

"Sunt maruntaiele ficatul, rinichiul si inima, infasurate cu matul de la miel". Adica tocmai acele organe pe care cele mai multe gospodine le folosesc la drob.

Spalam bine maruntaiele. Le taiem bucatele mici. Le lasam sa se scurga. Intr un lighean mare punem bucatelele de maruntaie, sare, piper si oregano si amestecam bine (trebuie sa aiba aceste condimente ca sa fie gustos). Aceste bucatele le infingem pe fierul de la rotisor si le infasuram cu prapur si matele de la miel ( bine spalate). Punem fierul cu maruntaie intr un lighean si lasam la loc rece sa se scurga bine toata noaptea. In duminca Pastelui aprindem focul la barbeque si lasam sa fie mai mult jar punem fierul cu maruntaie in suport si intoarcem din cind in cind pana se face pe toate partile. Apoi se taie si se serveste cu oua, rosii si ce altceva mai doriti. Dar nu lipseste berea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne

Reteta de vinete umplute cu carne. Vinete umplute cu carne reteta simpla si delicioasa.

Vinete umplute cu carne
Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Reteta de limba soacrei. Reteta de rulouri de vinete si dovlecel. Limba soacrei reteta de aperitiv cu vinete si dovlecei....

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise