autor:

strumfii bucatari

» » Retete de Pasti

Kokoretsi (friptura de miel in Grecia si Turcia)

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 26 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 26 aprilie 2016

Ingrediente
Oregano, 2 kg ficat de miel, 2 kg plamani miel, 2-4 inimi miel, Rinichi miel, Prapur de miel, 2 kg mate de miel, Sare, Piper

Dificultate: Medie Timp: 2h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Kokoretsi, friptura de miel preparata de greci si turci in ziua de Paste, eu o pregatesc si baietii o termina (aceasta de fapt se face la rotisor afara la barbeque si se invarte sa se faca pe toate partile, am invatat si eu). Daca ati scapat de cumparaturi si curatenie, v-am pregatit o reteta pentru friptura de miel. O pregatim de sambata si o lasam toata noaptea sa stea.

Carnea de miel este alintata in arome de rozmarin, fragezita pe vatra si invelita in aluat. Bucatarii imbraca maruntaiele mielului in mate si fac din ele kokoretsi, un deliciu de Paste, preferat de sultani si vechii greci.

"Sunt maruntaiele ficatul, rinichiul si inima, infasurate cu matul de la miel". Adica tocmai acele organe pe care cele mai multe gospodine le folosesc la drob.

Spalam bine maruntaiele. Le taiem bucatele mici. Le lasam sa se scurga. Intr un lighean mare punem bucatelele de maruntaie, sare, piper si oregano si amestecam bine (trebuie sa aiba aceste condimente ca sa fie gustos). Aceste bucatele le infingem pe fierul de la rotisor si le infasuram cu prapur si matele de la miel ( bine spalate). Punem fierul cu maruntaie intr un lighean si lasam la loc rece sa se scurga bine toata noaptea. In duminca Pastelui aprindem focul la barbeque si lasam sa fie mai mult jar punem fierul cu maruntaie in suport si intoarcem din cind in cind pana se face pe toate partile. Apoi se taie si se serveste cu oua, rosii si ce altceva mai doriti. Dar nu lipseste berea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Kokoretsi (friptura de miel in Grecia si Turcia)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi

0 voturi    2 comentarii
7h 30 min
Retete de Pasti
Mini cozonacei cu nuca

Mini cozonacei cu nuca

Aluatul: Laptele il punem pe foc pana devine caldut. Untul il topim si il lasam sa se raceasca. Drojdia

4 voturi    4 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • strumfii bucatari

    strumfii bucatari (Chef de cuisine) , 26 iulie 2017

    este foarte bun, pacat ca se face doar de Paste

  • Fara foto

    Belcea Remus , 26 iulie 2017

    Am consumat in Grecia . Este super.

Dificultate

Medie

Timp

2h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • Oregano
  • 2 kg ficat de miel
  • 2 kg plamani miel
  • 2-4 inimi miel
  • Rinichi miel
  • Prapur de miel
  • 2 kg mate de miel
  • Sare
  • Piper

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

strumfii bucatari (Chef de cuisine)

este foarte bun, pacat ca se face doar de Paste

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Prajitura cu castane si crema de ciocolata