autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Krem a la krem

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 6 linguri de zahar, 1 plic Creme Ole de ciocolata, Crema:, 200 ml smintina dulce, 200-220 ml lapte rece, 1 plic Creme Ole de vanilie, Glazura:, 2 linguri apa, 2 linguri zahar, 2 linguri brandy sau lichior, 100 g ciocolata, 100 g unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfirsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cit sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hirtie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Crema:
Se pun intr-un bol smintina, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine. Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.

Glazura:
Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit. Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la krem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Prajitura krem a la krem

Prajitura krem a la krem

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma iar apoi se adauga zaharul cate

20 voturi    13 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul ca la bezea. Apoi se

31 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    gabriela (Bucatar sef):

    vreau si eu sa o fac, dar tot ma chinuie o intrebare: la blat nu trebuie faina? in fine, o sa o fac si fara faina, daca ziceti ca iese bine....poate am norocul incepatorului!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine):

    Am pregatit pentru Pasti, prajitura asta. Este delicioasa si usor de facut! Era de mult timp in asteptare, dar acum i-a venit randul. Excelenta!

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine):

    Am facut- si eu ieri si are un gust deosebit. La glazura am intampinat unele probleme-in sensul ca nu s-a intarit(poate am gresit cu ceva, sau ciocolata menaj n-a fost buna), dar una peste alta e tare buna. Am facut 2 creme: una de vanilie si una de ciocolata(ambele cu creme ole) deoarece am facut o tava mai mare si sa aiba multa crema prajitura.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stela Popa , 15 octombrie 2013

    superba prajitura

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

    Foarte bună prăjitură!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    Arata foarte bine!Felicitari!

    • Fara foto

      miha278 , 15 mai 2009

      Cely,dupa ce-ai s-o faci,te vei indragosti de-a dreptul.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      Arata minunat de imi lasa gura apa

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

      Tudoderel,intotdeauna te va auzi cineva! :) Da,e foarte buna prajitura! Si usor de facut.De mancat nici nu se pune problema...:))

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

      Alexandrina,multumesc! Adevarul e ca poti face prajitura asta sub orice forma iti trece prin cap. ;)

    • Fara foto

      miha , 16 aprilie 2009

      Sonia,da...este foarte gustoasa prajitura! Incearca...si ai sa vezi cum te intragostesti de ea...:))

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

      Buna prajitura! Eu scriu, dar cred ca in van.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Mie imi place foarte mult aceasta prajitura, am pregatit-o des. La crema am folosit doar smantana, si deasupra am pus glazura cu gust de ciocolata de la Dr. Oetker. Miha, ce frumos ti-a iesit sub forma de tort!

    • Fara foto

      sonya65 (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

      O reteta nemaipomenita, cred ca este si foarte gustos!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Crema:
  • 200 ml smintina dulce
  • 200-220 ml lapte rece
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • Glazura:
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri brandy sau lichior
  • 100 g ciocolata
  • 100 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Foarte bună prăjitură!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu caise rapid și răcoros