autor:

Oana D.

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Kremschnitt

Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 01 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 01 aprilie 2013

Ingrediente
900 ml lapte integral, , 6 oua, , 300 g zahar, , 100 g faina, , 2 pliculete de zahar vanilat, , un praf de sare, , stafide macerate in rom, , o lingurita de coaja de portocala, , un pachet de unt, , 2 foi de aluat foietaj din comert, , zahar pudra pt decor.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

21 voturi

Mod de preparare

Mai intai am desfacut aluatul frantuzesc si l-am pus in tavi pe hartie de copt. Una din foi am portionat-o in patrate de marime medie. Apoi am dat tavile la cuptor, pe rand, mai intai la foc tare pret de 10 minute ca sa se umfle aluatul, apoi la foc mediu, pana cand s-a rumenit usor pe deasupra. Cand a fost gata, am scos tavile si am lasat sa se raceasca.



Crema: mai intai am pus intr-un ibric 300 ml de lapte cu zaharul pe foc mic sa se infierbante si sa se dizolve tot zaharul. Ouale, intregi, le-am amestecat cu un tel pt mamaliga in alt vas, apoi am turnat restul de lapte, rece, sarea si faina. Am omogenizat bine apoi am turnat ibricul cu laptele fierbinte, amestecand. Am pus compozitia la bain-marie si am fiert-o cca 30 de minute, amestecand mereu sa nu se prinda si asteptand sa devina din nou moale, dupa care am facut proba: cand putina crema luata pe un cutit se desprinde usor de lama acestuia, inseamna ca este fiarta. Am luat vasul de pe aburi, am adaugat portocala rasa si pliculetele de vanilie, apoi am incorporat untul taiat cubulete. Dupa ce totul a fost bine omogenizat, am adaugat si stafidele si apoi am lasat sa se racoreasca.

Se umplu cele doua foi (cu foaia deja portionata, in jos) cu crema, apoi se pune planseta peste prajitura si se lasa la rece. Cand este bine intarita, se rastoarna prajitura in asa fel incat foaia portionata sa vina in sus, ca sa o puteti taia fara probleme cand o serviti.



Mai multe poze din timpul prepararii gasiti la: http://retete-vechi-si-noi.blogspot.ro/2013/03/kremschnitt.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Kremschnitt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa cu glazura de ciocolata

Negresa cu glazura de ciocolata

Se pune laptele cu zaharul si cacaoua, intr-o craticioara se amesteca bine si punem pe foc, la foc

286 voturi    56 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu crema capuccino

Prajitura cu crema capuccino

Foi 1:se bat albusurile spuma se adauga zaharul,galbenusurile iar la urma faina in ploaie amestecandu-se

28 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Mihaila , 02 ianuarie 2015

    Frisca inmoaie crema, ii schimba textura.

  • Fara foto

    Gabriel Voicu , 21 decembrie 2014

    Multumeeeesc frumos!

  • Fara foto

    Gabriel Voicu , 20 decembrie 2014

    ptr Lucsia Oradan Timis, iti multumesc f f frumos !.asa era reteta , cu smantana, galbenusuri, untura sau unt si crema de vanilie. buna rau! multuuumesc!

    • Fara foto

      Lucsia Oradan Timis , 15 decembrie 2014

      Gabriel eu am o reteta ,care o fc pt Cremes Parizian,500 gr faina,2 galbenuse,100 gr untura,100 gr zahar,juma lingurita amoniac,si smantana ca sa fie un aluat potrivit,coci 4 foi,succes

    • Fara foto

      Gabriel Voicu , 15 decembrie 2014

      Aceasta crema de vanilie, e facuta aici putin mai complicat. sunt alte cai, mai simple.. zaharul si asa se topeste cat timp palpaie crema pe foc... foile de cremsnit { nu cunosc decat l. romana } se mai fac si altfel. o compozitie m bogata in foi. am pierdut reteta ... cine m are alta reteta ptr foi inafara de aceasta ?! e buna prajitura , gustoasa, aspectoasa.

    • Fara foto

      Doinita Gabi Ardeleanu , 07 noiembrie 2014

      250 g are pachetul de unt

    • Fara foto

      Daniela Prisacariu , 10 octombrie 2014

      Chiar luni am s-o fac sa o ia fetita mea cu ea la Bucuresti unde e studenta.

    • Fara foto

      Gabi Stoica , 09 octombrie 2014

      In loc de unt puneti 0,250 frisca este mai gusroasa.

    • Fara foto

      Elena Mihaila , 07 iulie 2014

      Mony Marie , eu am pus amidon in loc de faina, la 1 litru de lapte cam 160 grame amidon.E mai fina crema.

    • Fara foto

      Mony Marie , 06 iulie 2014

      no si io fac amuni

    • Mariana_Pavel

      Mariana_Pavel (Chef de cuisine) , 06 iulie 2014

      200gr are un pachet de unt......

    • Fara foto

      Elena Mihaila , 06 iulie 2014

      Foaia de deasupra se poate sfarama si se imprastie asa peste crema.Este mai usor de taiat si chiar mai aspectuos.

    • Fara foto

      Yonela Patrascu , 04 mai 2014

      pachetul de unt cate gr are

    • Fara foto

      Oana Durican , 30 aprilie 2014

      Va multumesc! <3

    • Fara foto

      Petru Ioan , 29 aprilie 2014

      cel mai bun

    • Fara foto

      Elena Corb , 03 aprilie 2014

      ESTE SUPER IMI PLACE MUTMUTUMESC...

    • Fara foto

      Mihalache Angela , 12 ianuarie 2014

      Frisca inmoaie crema, ii schimba textura.

    • Fara foto

      George Siminic , 11 ianuarie 2014

      Frisca inmoaie crema, ii schimba textura.

    • Fara foto

      Heredea Arguñeana , 11 ianuarie 2014

      ESTE PRAJITURA PREFERATA A COPIILOR MEI

    • Fara foto

      Marcel , 10 octombrie 2013

      nu faina , amidon ( corn starch)!cred ca ii mai bun _ n'are gust , n'are miros , ii din faina (porumb !)

    • Mariana Si Ionel_Tudor

      Mariana Si Ionel_Tudor (Bucatar sef) , 09 octombrie 2013

      buna prajitura

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

21 voturi

Ingrediente

  • 900 ml lapte integral
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 100 g faina
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • stafide macerate in rom
  • o lingurita de coaja de portocala
  • un pachet de unt
  • 2 foi de aluat foietaj din comert
  • zahar pudra pt decor.

Raporteaza reteta

Retete
de Oana D.
Aperitiv frantuzesc

Aperitiv frantuzesc

Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie si intre timp sunca sau jambonul se taie cubulete

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Muschi umplut

Muschi umplut

Se curata muschiul de pielite si se despica pe lungime fara sa separam bucatile. Se bate cu ciocanul

6 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Ochiuri pe pat de ceapa

Ochiuri pe pat de ceapa

Se curata si se spala ceapa apoi se taie inele. Se pune intr-o tigaie cu ulei pana se inmoaie apoi

2 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu oua

Mariana_Pavel (Chef de cuisine)

200gr are un pachet de unt......

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Briose cu nuca de cocos