autor:

» » , Supe de carne, Supe de legume

La mia ribollita preferita

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
300 g fasole zolfini sau cannellini, proaspata sau uscata lasata la inmuiat peste noapte, o foaie de dafin, o rosie zdrobita, 1 cartof mic, curatat, 2 cepe rosii mici, curatate, 2 morcovi curatati, 3 tulpini de telina curatate, 3 catei de usturoi curatati de coaja, ulei de masline, 1 praf de seminte de fenicul curatate, 1 praf de ardei iute rosu uscat, o conserva de 400 g rosii ovale, de buna calitate, 300 g cavolo nero, cu frunzele si tulpinile taiate fasii subtiri, 2 maini mari d epaine veche, rupta bucati, sare arinata si piper negru proaspat macinat, cel mai bun ulei de masline extravirgin pe care-l puteti procura

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Adaugati fasolea proaspata sau uscata si inmuiata intr-o cratita cu apa, impreuna cu foaia de dafin, rosia si cartoful - acestea vor da fasolei un plus de aroma si vor inmuia pielitele. Fierbeti fasolea pâna cand se înmoaie - gustati o boaba ca sa verificati. Fasolea uscata are nevoie cam de ora ( dar fasolea proaspata poate fi incercata dupa 25 de minute. Scurgeti fasolea (pastrând circa o jumatate de pahar din apa de la fiert) si aruncati foaia de dafin, rosia si cartoful.
Tocati marunt ceapa, morcovii, telina si usturoiul. Încalziti o cratita cu putin ulei de masline si adaugati legumele, impreuna cu semintele de fenicul macinate si praful de ardei iute. Caliti la foc mic, acoperit, timp de 15-20 de minute, pana când legumele s-au inmuiat, dar fara sa se rumeneasca. Adaugati rosiile si fierbeti în clocote mici, câteva minute.
Adaulgati fasolea fiarta si scursa cu putin din apa in care a fiert si dati-o in clocot. Adaugati varza taiata fâsii (o sa para cam mula, dar nu va faceti griji, fiindca va scadea), apoi pâinea, umezita in prealabil cu putin din apa in care a fiert fasolea.
Supa trebuie sa fie groasa, dar sa fie totusi lichida, asa ca daca e nevoie, mai adaugati apa de la fiert. Lasati-o sa fiarba circa 30 de minute - pâna obtineti o supa groasa, cremoasa.
Condimentati ribollita cu sare si piper, iar inainte de servire adaugati cam 4 linguri de ulei de masline extravirgin de buna calitate, care-i va da o stralucire catifelata. E foarte buna intr-o zi rece de iarna, cu mult vin rosu Chianti!
Daca ti-a placut reteta noastra "La mia ribollita preferita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de conopida

Supa de conopida

Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare,

10 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 300 g fasole zolfini sau cannellini
  • proaspata sau uscata lasata la inmuiat peste noapte
  • o foaie de dafin
  • o rosie zdrobita
  • 1 cartof mic
  • curatat
  • 2 cepe rosii mici
  • curatate
  • 2 morcovi curatati
  • 3 tulpini de telina curatate
  • 3 catei de usturoi curatati de coaja
  • ulei de masline
  • 1 praf de seminte de fenicul curatate
  • 1 praf de ardei iute rosu uscat
  • o conserva de 400 g rosii ovale
  • de buna calitate
  • 300 g cavolo nero
  • cu frunzele si tulpinile taiate fasii subtiri
  • 2 maini mari d epaine veche
  • rupta bucati
  • sare arinata si piper negru proaspat macinat
  • cel mai bun ulei de masline extravirgin pe care-l puteti procura

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte. Eu am avut ciuperci bio, de pasune, muuuult mai aromate ca si ciupercile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Multicooking
Supa de rosii cu orez