autor:

Fara foto

» » , Supe de carne, Supe de legume

La mia ribollita preferita

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
300 g fasole zolfini sau cannellini, proaspata sau uscata lasata la inmuiat peste noapte, o foaie de dafin, o rosie zdrobita, 1 cartof mic, curatat, 2 cepe rosii mici, curatate, 2 morcovi curatati, 3 tulpini de telina curatate, 3 catei de usturoi curatati de coaja, ulei de masline, 1 praf de seminte de fenicul curatate, 1 praf de ardei iute rosu uscat, o conserva de 400 g rosii ovale, de buna calitate, 300 g cavolo nero, cu frunzele si tulpinile taiate fasii subtiri, 2 maini mari d epaine veche, rupta bucati, sare arinata si piper negru proaspat macinat, cel mai bun ulei de masline extravirgin pe care-l puteti procura

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Adaugati fasolea proaspata sau uscata si inmuiata intr-o cratita cu apa, impreuna cu foaia de dafin, rosia si cartoful - acestea vor da fasolei un plus de aroma si vor inmuia pielitele. Fierbeti fasolea pâna cand se înmoaie - gustati o boaba ca sa verificati. Fasolea uscata are nevoie cam de ora ( dar fasolea proaspata poate fi incercata dupa 25 de minute. Scurgeti fasolea (pastrând circa o jumatate de pahar din apa de la fiert) si aruncati foaia de dafin, rosia si cartoful.
Tocati marunt ceapa, morcovii, telina si usturoiul. Încalziti o cratita cu putin ulei de masline si adaugati legumele, impreuna cu semintele de fenicul macinate si praful de ardei iute. Caliti la foc mic, acoperit, timp de 15-20 de minute, pana când legumele s-au inmuiat, dar fara sa se rumeneasca. Adaugati rosiile si fierbeti în clocote mici, câteva minute.
Adaulgati fasolea fiarta si scursa cu putin din apa in care a fiert si dati-o in clocot. Adaugati varza taiata fâsii (o sa para cam mula, dar nu va faceti griji, fiindca va scadea), apoi pâinea, umezita in prealabil cu putin din apa in care a fiert fasolea.
Supa trebuie sa fie groasa, dar sa fie totusi lichida, asa ca daca e nevoie, mai adaugati apa de la fiert. Lasati-o sa fiarba circa 30 de minute - pâna obtineti o supa groasa, cremoasa.
Condimentati ribollita cu sare si piper, iar inainte de servire adaugati cam 4 linguri de ulei de masline extravirgin de buna calitate, care-i va da o stralucire catifelata. E foarte buna intr-o zi rece de iarna, cu mult vin rosu Chianti!
Daca ti-a placut reteta noastra "La mia ribollita preferita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
supa de galuste cu catofi               fara bicarbonat

supa de galuste cu catofi fara bicarbonat

Se bat ouale cateva minute pana se face un pic de spuma.Se adauga gris si se amesteca pana cand compozita

5 voturi    5 comentarii
40 min
Supe de legume
Supa crema de dovleac si portocale

Supa crema de dovleac si portocale

Dovleacul se taie in patratele mai mari, ceapa si ghimbirul in patratele mici Portocala se cojeste

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 300 g fasole zolfini sau cannellini
  • proaspata sau uscata lasata la inmuiat peste noapte
  • o foaie de dafin
  • o rosie zdrobita
  • 1 cartof mic
  • curatat
  • 2 cepe rosii mici
  • curatate
  • 2 morcovi curatati
  • 3 tulpini de telina curatate
  • 3 catei de usturoi curatati de coaja
  • ulei de masline
  • 1 praf de seminte de fenicul curatate
  • 1 praf de ardei iute rosu uscat
  • o conserva de 400 g rosii ovale
  • de buna calitate
  • 300 g cavolo nero
  • cu frunzele si tulpinile taiate fasii subtiri
  • 2 maini mari d epaine veche
  • rupta bucati
  • sare arinata si piper negru proaspat macinat
  • cel mai bun ulei de masline extravirgin pe care-l puteti procura

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de porumb