autor:

Fara foto

» » Prajituri

Lady's finger

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru "degetele" avem nevoie de:, 150 g unt, 350 ml apa, 2 cani faina, 6 oua, , Pentru crema avem nevoie de:, , 800 ml smantana dulce, 100 g zahar, zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu untul si un praf de sare.Cand da in clocot, se adauga faina,toata deodata,amestecind continuu,pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe vas. Se lasa la racit si cand a devenit suportabil la deget se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se pune aluatul intr-un pos si se spriteaza “degetelele”,de circa 5 cm lungime, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc la foc mare, destul de repede,in jur de 10 minute.

Crema:
Se bate smantana cu zaharul si vanilia.

Intr-un vas mai adanc asezam un strat de \"degetele\", apoi un strat generos de frisca.Continuam astfel pana la terminarea \"degetelelor\",ultimul strat fiind de frisca.
Se pune prajitura la rece, pentru minim 6-7 ore.

Inainte de portionare si servire pudram cu cacao din belsug.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lady's finger" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cuburi cu migdale

Cuburi cu migdale

Din ingredientele de aluat se prepara un aluat compact dar destul de moale incit sa se poata modela

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Muffins cu nuci si crema de branza

Muffins cu nuci si crema de branza

Incalziti cuptorul. Pregatiti formitele.... Intr-un bol amestecati usor toate ingredientele

2 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    miha278 (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Multumesc! Sidy, n-am incercat niciodata cu crema. Daca vei face sa-mi spui si mie cum a iesit. Poate voi incerca si eu.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    O prajitura tare fina!!!!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

    Miha cred ca este delicioasa..... Dar sa sti ca si eu as pune o crema de vanilie in...degete !Ar fi si mai buna prajitura... Felicitari !

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Degetele is subtiri si nu cresc asa cum cresc gogoselele pentru eclere. Doar daca le faci mai groase, sa le poti taia si umple. Nu stiu ce sa zic, ca n-am incercat. Daca vei face vreodata prajitura te vei convinge ca nu mai trebuie nimic la ea. E perfecta. ! ;)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Cred ca e cun deliciu. Eu as umple degetelele cu o crema de vaniie. Oare nu ar merge?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru "degetele" avem nevoie de:
  • 150 g unt
  • 350 ml apa
  • 2 cani faina
  • 6 oua
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 800 ml smantana dulce
  • 100 g zahar
  • zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

miha278 (Chef de cuisine)

Multumesc! Sidy, n-am incercat niciodata cu crema. Daca vei face sa-mi spui si mie cum a iesit. Poate voi incerca si eu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Amandina