Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010
Ingrediente
Pentru "degetele" avem nevoie de:, 150 g unt, 350 ml apa, 2 cani faina, 6 oua, , Pentru crema avem nevoie de:, , 800 ml smantana dulce, 100 g zahar, zahar vanilat
Dificultate: Medie | Timp: 2h
Mod de preparare
Se pune la fiert apa cu untul si un praf de sare.Cand da in clocot, se adauga faina,toata deodata,amestecind continuu,pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe vas. Se lasa la racit si cand a devenit suportabil la deget se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se pune aluatul intr-un pos si se spriteaza “degetelele”,de circa 5 cm lungime, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc la foc mare, destul de repede,in jur de 10 minute.
Crema:
Se bate smantana cu zaharul si vanilia.
Intr-un vas mai adanc asezam un strat de \"degetele\", apoi un strat generos de frisca.Continuam astfel pana la terminarea \"degetelelor\",ultimul strat fiind de frisca.
Se pune prajitura la rece, pentru minim 6-7 ore.
Inainte de portionare si servire pudram cu cacao din belsug.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lady's finger" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Pregatim o tava cu diametru de 25 cm. Biscuitii ii macinam marunt, se pot macina cu robotul
3 voturi
0 comentarii
30 min
Se separa galbenusurile de albusuri,peste galbenusuri se pune zaharul si se bate cu mixerul pana
16 voturi
8 comentarii
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
miha278 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010
Degetele is subtiri si nu cresc asa cum cresc gogoselele pentru eclere. Doar daca le faci mai groase, sa le poti taia si umple. Nu stiu ce sa zic, ca n-am incercat. Daca vei face vreodata prajitura te vei convinge ca nu mai trebuie nimic la ea. E perfecta. ! ;)
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010
Cred ca e cun deliciu. Eu as umple degetelele cu o crema de vaniie. Oare nu ar merge?