LAMAITA.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 lamai.
  • 3 Oua.
  • 300 Gr zahar.
  • 100 Ml ulei.
  • 100 Gr faina.
  • 250 Gris.
  • 1/2 Lingurita praf de copt.
  • 1 Praf de sare.
  • 2Frunze de menta.
  • 2 Cuisoare.
  • 4 Linguri de apa.

Mod de preparare

Speli lamaiile si razi coaja.Freci galbenusurile cu uleiul,adaugi coaja de lamaie si 100 gr zahar.Dupa ce amestecul a capatat o consistenta cremoasa,adaugi faina si grisul si praful de copt,apoi albusurile batute spuma cu praful de sare.Torni compozitia in tava unsa si tapetata cu hartie de copt( eu am una de 20x25 cm)si coci in cuptorul bine incins aproximativ 40 de minute.Storci lamaiile cu mana,apoi le tai felii.Fierbi sucul de lamaie cu feliile taiate,frunzele de menta(daca nu ai frunze de menta verde,poti pune si menta uscata o lingurita)si restul de zahar(200 gr),2 cuisoare si apa pana se dizolva zaharul.Scoti prajitura de la cuptor si o intepi cu scobitoarea din loc in loc,torni siropul deasupra si ornezi cu feliile de lamaie fierte.Ies cam 15 bucati.La aceasta minunata prajitura adaugi si multa bunavoita sufleteasca.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise