Speli lamaiile si razi coaja.Freci galbenusurile cu uleiul,adaugi coaja de lamaie si 100 gr zahar.Dupa ce amestecul a capatat o consistenta cremoasa,adaugi faina si grisul si praful de copt,apoi albusurile batute spuma cu praful de sare.Torni compozitia in tava unsa si tapetata cu hartie de copt( eu am una de 20x25 cm)si coci in cuptorul bine incins aproximativ 40 de minute.Storci lamaiile cu mana,apoi le tai felii.Fierbi sucul de lamaie cu feliile taiate,frunzele de menta(daca nu ai frunze de menta verde,poti pune si menta uscata o lingurita)si restul de zahar(200 gr),2 cuisoare si apa pana se dizolva zaharul.Scoti prajitura de la cuptor si o intepi cu scobitoarea din loc in loc,torni siropul deasupra si ornezi cu feliile de lamaie fierte.Ies cam 15 bucati.La aceasta minunata prajitura adaugi si multa bunavoita sufleteasca.Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii