autor:

nils holgersson

» » Mancaruri cu carne

Lamb do piaza (miel cu ceapa)

Autor: nils holgersson (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 31 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nils holgersson (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 31 august 2011

Ingrediente
1 kg carne miel fara os, 1 kg ceapa, 2 cm ghimbir proaspat, 10 linguri ulei, 2 cm betisoare scortisoara, 10 teci cardamon, 10 cuisoare, 7 catei usturoi, 1 lingurita coriandru macinat, 2 lingurite cumin, 200 ml iaurt, 1 cutie rosii taiate in bulion sau 4 rosii mari decojite taiate, 1/2 lingurite piper cayenne, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita garam masala, (in lipsa de garam masala si cumin se pot folosi 3 lingurite de curry din comert)

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

1. se taie carnea in cuburi cu latura de 3 cm
2. se taie ceapa in jumatati
3. se aseaza carnea si ceapa intr-un vas tip jena, se adauga apa si uleiul, se acopera vasul cu capac si se da la cuptor pentru o ora si jumate la 200 grade
4. se da ghimbirul pe razatoare, se toaca usuroiul
5. se toaca scortisoara
6. se scoate vasul din cuptor si se adauga rosiile in bulion
7. se adauga condimentele: sarea, piperul, cardamonul, scortisoara, cuisoarele, tecile de coriandru, cuminul, garam masala (curry), ustoruiul si ghimbirul
8. se baga vasul jumate de ora la cuptor la 175 grade
9. se scoate vasul, se adauga iaurtul
10. se pune in farfurii si se serveste cu orez cu bob lung

Reteta e buna si cu carne de vita, desi este o adaptare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lamb do piaza (miel cu ceapa)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mazare cu carne de pui

Mazare cu carne de pui

Pupele se spala,se toaca ceapa,se pun la foc cu putin ulei si putina apa,se completeaza cu apa pana

39 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cordon bleu din carne de pui

Cordon bleu din carne de pui

Pieptul de pui se taie felii, ca la snitele. Se bate si se condimenteaza. Se pune o felie de sunca

7 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2011

    Foarte bun!*****

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg carne miel fara os
  • 1 kg ceapa
  • 2 cm ghimbir proaspat
  • 10 linguri ulei
  • 2 cm betisoare scortisoara
  • 10 teci cardamon
  • 10 cuisoare
  • 7 catei usturoi
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 2 lingurite cumin
  • 200 ml iaurt
  • 1 cutie rosii taiate in bulion sau 4 rosii mari decojite taiate
  • 1/2 lingurite piper cayenne
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita garam masala
  • (in lipsa de garam masala si cumin se pot folosi 3 lingurite de curry din comert)

Raporteaza reteta

Retete
de nils holgersson
Somon cu fructe de padure

Somon cu fructe de padure

1. Se spala pestele, se taie in file, se pun condimentele dupa gust si se aseaza fileurile dezosate

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Tarta cu branza (Västerbottenostpaj)

Tarta cu branza (Västerbottenostpaj)

Blatul: 1. mai intai lasati cuptorul sa se incalzeasca la 225 grade, iar untul sa ajunga la temperatura

6 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Pytt i panna

Pytt i panna

1. curatati cartofii si salamul (daca au coaja) 2. taiati cartofii cubulete cu latura de cca 5-10

11 voturi    3 comentarii
30 min
Salate cu carne
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte bun!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Mancare de praz cu limba si masline