autor:

nils holgersson

» » Mancaruri cu carne

Lamb do piaza (miel cu ceapa)

Autor: nils holgersson (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 31 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nils holgersson (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 31 august 2011

Ingrediente
1 kg carne miel fara os, 1 kg ceapa, 2 cm ghimbir proaspat, 10 linguri ulei, 2 cm betisoare scortisoara, 10 teci cardamon, 10 cuisoare, 7 catei usturoi, 1 lingurita coriandru macinat, 2 lingurite cumin, 200 ml iaurt, 1 cutie rosii taiate in bulion sau 4 rosii mari decojite taiate, 1/2 lingurite piper cayenne, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita garam masala, (in lipsa de garam masala si cumin se pot folosi 3 lingurite de curry din comert)

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

1. se taie carnea in cuburi cu latura de 3 cm
2. se taie ceapa in jumatati
3. se aseaza carnea si ceapa intr-un vas tip jena, se adauga apa si uleiul, se acopera vasul cu capac si se da la cuptor pentru o ora si jumate la 200 grade
4. se da ghimbirul pe razatoare, se toaca usuroiul
5. se toaca scortisoara
6. se scoate vasul din cuptor si se adauga rosiile in bulion
7. se adauga condimentele: sarea, piperul, cardamonul, scortisoara, cuisoarele, tecile de coriandru, cuminul, garam masala (curry), ustoruiul si ghimbirul
8. se baga vasul jumate de ora la cuptor la 175 grade
9. se scoate vasul, se adauga iaurtul
10. se pune in farfurii si se serveste cu orez cu bob lung

Reteta e buna si cu carne de vita, desi este o adaptare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lamb do piaza (miel cu ceapa)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui cu naut si sos de gorgonzola

Ciocanele de pui cu naut si sos de gorgonzola

Se spala ciocanelel de pui apoi se usuca cu un servet absorbant si se condimenteaza cu sare si piper. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne
Vita Bourguignon

Vita Bourguignon

Carnea se taie cuburi, se da prin faina si se prajeste in unt si ulei pana se rumeneste apoi se da

5 voturi    8 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2011

    Foarte bun!*****

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg carne miel fara os
  • 1 kg ceapa
  • 2 cm ghimbir proaspat
  • 10 linguri ulei
  • 2 cm betisoare scortisoara
  • 10 teci cardamon
  • 10 cuisoare
  • 7 catei usturoi
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 2 lingurite cumin
  • 200 ml iaurt
  • 1 cutie rosii taiate in bulion sau 4 rosii mari decojite taiate
  • 1/2 lingurite piper cayenne
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita garam masala
  • (in lipsa de garam masala si cumin se pot folosi 3 lingurite de curry din comert)

Raporteaza reteta

Retete
de nils holgersson
Somon cu fructe de padure

Somon cu fructe de padure

1. Se spala pestele, se taie in file, se pun condimentele dupa gust si se aseaza fileurile dezosate

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Tarta cu branza (Västerbottenostpaj)

Tarta cu branza (Västerbottenostpaj)

Blatul: 1. mai intai lasati cuptorul sa se incalzeasca la 225 grade, iar untul sa ajunga la temperatura

6 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Pytt i panna

Pytt i panna

1. curatati cartofii si salamul (daca au coaja) 2. taiati cartofii cubulete cu latura de cca 5-10

11 voturi    3 comentarii
30 min
Salate cu carne
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte bun!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Plăcintă cu carne