autor:

bubulina

» » Aluaturi si Foietaje

Langosi cu branza

Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2012

Ingrediente
2 oua,, 4 linguri ulei,, 150gr. iaurt,, 1 lingurita bicarbonat,, un praf de sare,, 300-350 gr faina(dar in functie de cat de mari sunt ouale mai trebuie adaugata o lingura de faina, pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana)., , Umplutura, , 300 gr. telemea de vaca, 3 oua, 2 linguri zahar, coaja rasa de lamaie si portocala, ulei pentru prajit

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Se amesteca iaurtul cu ouale, sarea si uleiul.
Faina se amesteca cu bicarbonatul apoi se adauga putin cate putin in compozitie si se framanta un aluat nelipicios.

Se rup bucati de aluat (depinde cat de mari doriti sa faceti langosile) aproximativ 75-80 de gr le-am facut eu.Se intind foi rotunde.
Se pune umplutura de branza doar pe o parte, se aduce o parte peste alta si se apasa cu furculita pe margini ca sa nu iasa umplutura la prajit,dar si pentru aspect.

Se incinge uleiul intr-o tigaie(cratita) si se prajesc langosile pe ambele parti numai la foc mic.
Se scot pe hartie absorbanta.
Aluatul este foarte pufos si nu trebuie lasat deloc la crescut (l-am lasat 15 minute ca pe orice aluat sa se odihneasca cum zic eu).
Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Langosi cu branza si smantana

Langosi cu branza si smantana

Faina se amesteca apoi cu drojdia dospita; adaugam apoi sarea, apa ( laptele)sa se faca o coca mai

23 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Langosi cu usturoi, smantana si branza

Langosi cu usturoi, smantana si branza

Se face o coca din faina, drojdie, sare, apa si ulei (turnati in cosul palmei - 2 x) se framanta

3 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Moga Adrian , 27 ianuarie 2014

    doresc si eu protie dubla :))))

  • Fara foto

    Pogo Pogonici , 27 ianuarie 2014

    Excelent, o sa facem si noi.

  • bubulina

    bubulina (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2012

    Multumesc Mihaela11

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2012

      Foarte buni!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • 2 oua,
  • 4 linguri ulei,
  • 150gr. iaurt,
  • 1 lingurita bicarbonat,
  • un praf de sare,
  • 300-350 gr faina(dar in functie de cat de mari sunt ouale mai trebuie adaugata o lingura de faina
  • pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana).
  • Umplutura
  • 300 gr. telemea de vaca
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de bubulina
Gogosari  in otet

Gogosari in otet

Se curata gogosarii de cotor si seminte,se spala bine si se taie sferturi.Peste gogosari se pun:otetul,zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi
Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Incingem cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava de la aragaz cu hartie de copt. Apoi separam

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare; Se

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

bubulina (Chef de cuisine)

Multumesc Mihaela11

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine impletita