Langosi cu branza

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie
Langosi cu branza

Ingrediente

  • 2 oua,
  • 4 linguri ulei,
  • 150gr. iaurt,
  • 1 lingurita bicarbonat,
  • un praf de sare,
  • 300-350 gr faina(dar in functie de cat de mari sunt ouale mai trebuie adaugata o lingura de faina, pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana).
  • Umplutura
  • 300 gr. telemea de vaca
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se amesteca iaurtul cu ouale, sarea si uleiul.

Faina se amesteca cu bicarbonatul apoi se adauga putin cate putin in compozitie si se framanta un aluat nelipicios.

Se rup bucati de aluat (depinde cat de mari doriti sa faceti langosile) aproximativ 75-80 de gr le-am facut eu.Se intind foi rotunde.

Se pune umplutura de branza doar pe o parte, se aduce o parte peste alta si se apasa cu furculita pe margini ca sa nu iasa umplutura la prajit,dar si pentru aspect.

Se incinge uleiul intr-o tigaie(cratita) si se prajesc langosile pe ambele parti numai la foc mic.

Se scot pe hartie absorbanta.

Aluatul este foarte pufos si nu trebuie lasat deloc la crescut (l-am lasat 15 minute ca pe orice aluat sa se odihneasca cum zic eu).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise