autor:

Gospodinadecriza GDC

» » Dulciuri diverse

Lapte de pasare

Autor: Gospodinadecriza GDC (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 04 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gospodinadecriza GDC (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 04 martie 2010

Ingrediente
* 1 litru lapte,, * 6,7 oua intregi,, * 200 g de zahar pudra sau un zahar mai fin,, * 1 pachet zahar vanilat sau o esenta de vanilie,, * 10, 15 g faina alba,, * Optional, putina esenta rom.

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

27 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, iar apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, pana nu se mai dezlipeste de vas si nu cade cand se intoarce vasul cu fundul in sus.

Intr-un alt vas se freaca galbenusurile cu restul de zahar, cu praful de vanilie si cu faina, pana devine o crema omogena.
Intr-o cratita, se pune laptele la fiert, pana da in clocot. Se da focul la mic, se ia cu o lingura albusul batut si se toarna in lapte, lasandu-l sa clocoteasca pe ambele fete, cate 2 minute. Se scot cu spumiera si se asaza intr-o strecuratoare, deasupra unui castron.
In vasul in care am mixat galbenusurile, turnam lapte, cate un pic, si amestecam usor, la viteza mica a mixerului, pana cand se omogenizeaza bine. Turnam apoi compozitia obtinuta peste laptele din vas si amestecam, la foc mic, pana devine o pasta groasa. Ne dam seama cand e gata introducînd în vas o lingura de lemn: daca se lipeste de lingura, este gata, daca se scurge, mai lasam pe foc (2 min.) pana devine ca o smantana mai groasa.
Se toarna intr-un vas pasta, iar deasupra incorporam usor, cu o paleta/ lingura, bulele de albus!

Se lasa la rece cateva ore!
Crema va deveni mai onctuoasa, iar bulele de albus foarte fine!
E un desert foarte racoritor!
E bine sa folosim lapte de tara sau pasteurizat (nu UHT) si oua de tara, crema va deveni de un galben mai intens, spre portocaliu. Si isi va pastra intact si gustul copilariei!

Pofta buna,

Cu drag,
GDC
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Se pune la foc mic intr-o cratita potrivit de mare laptele cu vanilia.Se bat albusurile la care se

3 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse
Lapte de pasare(bulgari de zapada)

Lapte de pasare(bulgari de zapada)

Cantitatile scrise,sint pt.o portie imensa de” Lapte de pasare”. Albusurile se bat spuma,se

33 voturi    21 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Foarte gustos, char ar merge o portie dubla.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

    nu am de unde cumpara oua de casa si lapte proaspat.de aceea am zis ca sunt lux.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Bine ai venit printre noi cu o reteta gustoasa.

    • Gospodinadecriza GDC

      Gospodinadecriza GDC (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Ramona A., de ce sunt un lux, ca e "criza"? Poti sa il faci de Paste, cand oricum vrem ceva bun si deosebit pe masa.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      tare bine arata!as face cu lapte si oua de casa dar sunt un lux...................

    • Fara foto

      vio.vio , 05 martie 2010

      ce gustos mmmmmmmmm

    • Gospodinadecriza GDC

      Gospodinadecriza GDC (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Va multumesc mult. GDC

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Hmm,ce pofta mi s-a facut....

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Foarte bun! Imi place.....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Mmmm ce minunatie!!!

    • Gospodinadecriza GDC

      Gospodinadecriza GDC (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Va multumesc.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Arata minunat!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      deliciossss

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Mmmm, ce bunatate de desert......

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

27 voturi

Ingrediente

  • * 1 litru lapte,
  • * 6,7 oua intregi,
  • * 200 g de zahar pudra sau un zahar mai fin,
  • * 1 pachet zahar vanilat sau o esenta de vanilie,
  • * 10
  • 15 g faina alba,
  • * Optional
  • putina esenta rom.

Raporteaza reteta

Retete
de Gospodinadecriza GDC
Tiramisu

Tiramisu

Preparat pe 1 martie si vizionat pe 8 martie, cand nu voi gati, ca sunt o Duoamna si nu voi sta la

4 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pateu de soia

Pateu de soia

Modul de preparare e cel de la humus (pateul de naut). Boabele de soia se pun la inmuiat in multa

7 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Retete vegetariene
Pasca cu branza

Pasca cu branza

Pentru blat: amestecam toate ingredientele, scoase din frigider cu cateva ore inainte (sau lasate

7 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Torturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustos, char ar merge o portie dubla.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tort cu mac si crema de branza