Albusurile se bat spuma, iar apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, pana nu se mai dezlipeste de vas si nu cade cand se intoarce vasul cu fundul in sus.
Intr-un alt vas se freaca galbenusurile cu restul de zahar, cu praful de vanilie si cu faina, pana devine o crema omogena.
Intr-o cratita, se pune laptele la fiert, pana da in clocot. Se da focul la mic, se ia cu o lingura albusul batut si se toarna in lapte, lasandu-l sa clocoteasca pe ambele fete, cate 2 minute. Se scot cu spumiera si se asaza intr-o strecuratoare, deasupra unui castron.
In vasul in care am mixat galbenusurile, turnam lapte, cate un pic, si amestecam usor, la viteza mica a mixerului, pana cand se omogenizeaza bine. Turnam apoi compozitia obtinuta peste laptele din vas si amestecam, la foc mic, pana devine o pasta groasa. Ne dam seama cand e gata introducînd în vas o lingura de lemn: daca se lipeste de lingura, este gata, daca se scurge, mai lasam pe foc (2 min.) pana devine ca o smantana mai groasa.
Se toarna intr-un vas pasta, iar deasupra incorporam usor, cu o paleta/ lingura, bulele de albus!
Se lasa la rece cateva ore!
Crema va deveni mai onctuoasa, iar bulele de albus foarte fine!
E un desert foarte racoritor!
E bine sa folosim lapte de tara sau pasteurizat (nu UHT) si oua de tara, crema va deveni de un galben mai intens, spre portocaliu. Si isi va pastra intact si gustul copilariei!
Pofta buna,
Cu drag,
GDC
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii