autor:

» » Dulciuri diverse

lapte de pasare

Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Ingrediente
-1 l lapte, -zahar vanilat, -6 albusuri, -200 g zahar, -6 galbenusuri, 1 lingurita faina, -1 lingura rom

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita laptele cu vanilia pe foc mic sa fiarba.Se bat tare 6 albusuri ,se adauga 100 g zahar si se bat in continuare pana ce spuma nu mai cade de pe tel.Cand laptele incepe sa fiarba,se face focul mai mic si cu lingura se iau cantitati mici din albus si li se da forma de ou,netezindu-le cu ajutorul cutitului.Se da drumul in lapte la cate 4-5 forme si se tin doua minute pe o parte,apoi se intorc si din nou se tin doua minute.Se scot cu lingura cu gauri si se pun pe o sita sa se scurga.Galbenusurile se freaca cu 100 g zahar si cu o lingurita faina.Se toarna laptele in care a fiert albusul,cate putin,peste galbenusuri,amestecand,pe foc mic,pana se ingroasa putin.Se ia amestecul de pe foc,se adauga o lingura cu rom,se lasa sa se raceasca,se toarna intr-un vas si deasupra se pun formele de albus,apoi se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
CUIBURI (LAPTE DE PASARE) CA LA CARTE

CUIBURI (LAPTE DE PASARE) CA LA CARTE

Separăm gălbenuşurile de albuşuri şi le punem în boluri separate. Punem câte un vârf de

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul+2 plicuri zahar vanilinat

14 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • -1 l lapte
  • -zahar vanilat
  • -6 albusuri
  • -200 g zahar
  • -6 galbenusuri
  • 1 lingurita faina
  • -1 lingura rom

Raporteaza reteta

Retete
de Silvia Filip
Paine de casa

Paine de casa

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, muiata in 50 ml lapte caldut si amestecata

11 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Mini muffins cu interior ciocolatos