autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

lapte de pasare

Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Ingrediente
-1 l lapte, -zahar vanilat, -6 albusuri, -200 g zahar, -6 galbenusuri, 1 lingurita faina, -1 lingura rom

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita laptele cu vanilia pe foc mic sa fiarba.Se bat tare 6 albusuri ,se adauga 100 g zahar si se bat in continuare pana ce spuma nu mai cade de pe tel.Cand laptele incepe sa fiarba,se face focul mai mic si cu lingura se iau cantitati mici din albus si li se da forma de ou,netezindu-le cu ajutorul cutitului.Se da drumul in lapte la cate 4-5 forme si se tin doua minute pe o parte,apoi se intorc si din nou se tin doua minute.Se scot cu lingura cu gauri si se pun pe o sita sa se scurga.Galbenusurile se freaca cu 100 g zahar si cu o lingurita faina.Se toarna laptele in care a fiert albusul,cate putin,peste galbenusuri,amestecand,pe foc mic,pana se ingroasa putin.Se ia amestecul de pe foc,se adauga o lingura cu rom,se lasa sa se raceasca,se toarna intr-un vas si deasupra se pun formele de albus,apoi se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Se pune laptele la fiert, intr-o oala cu diametru cat mai mare, pentru a manevra cat mai bine bulgarasii

3 voturi    3 comentarii
30 min
Budinci
Lapte de pasare(bulgari de zapada)

Lapte de pasare(bulgari de zapada)

Cantitatile scrise,sint pt.o portie imensa de” Lapte de pasare”. Albusurile se bat spuma,se

33 voturi    21 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • -1 l lapte
  • -zahar vanilat
  • -6 albusuri
  • -200 g zahar
  • -6 galbenusuri
  • 1 lingurita faina
  • -1 lingura rom

Raporteaza reteta

Retete
de Silvia Filip
Paine de casa

Paine de casa

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, muiata in 50 ml lapte caldut si amestecata

11 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu pere