autor:

Larisa Ghetu

» » Dulciuri diverse

Lapte de pasare

Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
8 oua, 250 gr zahar, 1 l lapte, 4 plicuri zahar vanilinat- dr oetker

Dificultate: Medie Timp: 40 min

14 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu zaharul+2 plicuri zahar vanilinat (bezea).
Se pune laptele la fiert intr-o cratita cu diametrul de 30 cm, cand incepe sa fiarba se pun 5 -6 linguri din bezea (forma unei galuste de gris). Se fierb 2-3 minute si se intorc si pe partea cealalta si se scot cu o spumiera si se pun pe un platou mai adanc. Se repeta pana se termina bezeaua. Galbenusurile+ 2 plicuri zahar vanilinat se freaca si se pun la fiert in laptele care a ramas dupa ce s-au fiert albusurile pana se ingroasa si se amesteca continuu.
Sosul se toarna peste bulgarii de albus. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Laptele se pune la fiert,intre timp se freaca galbenusurile spuma cu 5 linguri de zahar,iar albusurile

45 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    codrutZa , 02 mai 2010

    mie mi se pare ca are o culoare ciudata dar am incercat reteta si iese foarte bun

  • Fara foto

    larisa , 04 decembrie 2009

    e gustos si usor de pregatit! Dar am de adaugat un mic amanunt, dupa ce se fierb albusurile ar fi bine de strecurat laptele ca oricum laptele se lipeste un pic de fundul cratitei si apoi cind turnam galbenusul si mestecam se ia laptele ce sa lipit de fund. Mii de scuze pentru observatia care am facuto! In rest se primeste foarte gustos super!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

    Cred ca e foarte gustos...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Tare bun laptele de pasare,eu am pus uneri si cacao impreuna cu galbenusurile si zaharul cand le-am fiert cu laptele.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

14 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 l lapte
  • 4 plicuri zahar vanilinat- dr oetker

Raporteaza reteta

Retete
de Larisa Ghetu
Chek

Chek

Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma, se adauga zaharul cate putin pana se topeste.

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Pentru coji: Se pun apa, eleiul si sarea la fiert, cand da in clocot se da la o parte de pe foc

29 voturi    25 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Se lasa puiul la dezghetat, dupa care se spala, se curata de piele acolo unde consideram ca este

17 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

codrutZa

mie mi se pare ca are o culoare ciudata dar am incercat reteta si iese foarte bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri cu unt de alune