autor:

Larisa Ghetu

» » Dulciuri diverse

Lapte de pasare

Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
8 oua, 250 gr zahar, 1 l lapte, 4 plicuri zahar vanilinat- dr oetker

Dificultate: Medie Timp: 40 min

14 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu zaharul+2 plicuri zahar vanilinat (bezea).
Se pune laptele la fiert intr-o cratita cu diametrul de 30 cm, cand incepe sa fiarba se pun 5 -6 linguri din bezea (forma unei galuste de gris). Se fierb 2-3 minute si se intorc si pe partea cealalta si se scot cu o spumiera si se pun pe un platou mai adanc. Se repeta pana se termina bezeaua. Galbenusurile+ 2 plicuri zahar vanilinat se freaca si se pun la fiert in laptele care a ramas dupa ce s-au fiert albusurile pana se ingroasa si se amesteca continuu.
Sosul se toarna peste bulgarii de albus. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Laptele se pune la fiert,intre timp se freaca galbenusurile spuma cu 5 linguri de zahar,iar albusurile

45 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Albusurile se bat spuma, iar apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, pana nu se mai

27 voturi    14 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    codrutZa , 02 mai 2010

    mie mi se pare ca are o culoare ciudata dar am incercat reteta si iese foarte bun

  • Fara foto

    larisa , 04 decembrie 2009

    e gustos si usor de pregatit! Dar am de adaugat un mic amanunt, dupa ce se fierb albusurile ar fi bine de strecurat laptele ca oricum laptele se lipeste un pic de fundul cratitei si apoi cind turnam galbenusul si mestecam se ia laptele ce sa lipit de fund. Mii de scuze pentru observatia care am facuto! In rest se primeste foarte gustos super!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

    Cred ca e foarte gustos...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Tare bun laptele de pasare,eu am pus uneri si cacao impreuna cu galbenusurile si zaharul cand le-am fiert cu laptele.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

14 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 l lapte
  • 4 plicuri zahar vanilinat- dr oetker

Raporteaza reteta

Retete
de Larisa Ghetu
Chek

Chek

Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma, se adauga zaharul cate putin pana se topeste.

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Pentru coji: Se pun apa, eleiul si sarea la fiert, cand da in clocot se da la o parte de pe foc

29 voturi    25 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Se lasa puiul la dezghetat, dupa care se spala, se curata de piele acolo unde consideram ca este

17 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

codrutZa

mie mi se pare ca are o culoare ciudata dar am incercat reteta si iese foarte bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Curd de capsuni