autor:

Andrei Bordianu

» » Dulciuri diverse

Lapte prajit

Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 05 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 05 martie 2009

Ingrediente
1 Lt lapte, 150 gr. zahar, 125 gr. faina, coaja de lamaie, 1 betisor de scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h

24 voturi

Mod de preparare

1) Se pune la fiert 3/4 de lapte cu coaja de lamaie si scortisoara
2) Deoparte se amesteca zaharul cu faina si restul de lapte
3) Cand laptele a fiert, se amesteca cu ingredientele amestecate de la punctul 2, se amesteca totul si se trece printr-o sita.
4) Se pune la foc si cand incepe sa fiarba se mai lasa 1 min si se pune intr-o tava si se imprastie zahar pudra sau vanilat deasupra (trebuie sa se amestece incontinuu, pentru a nu se lipi de recipient)
5) Se raceste in aceeasi tava, dupa ce s-a racit si s-a intarit se taie in patratele de 3-4 cm, se trec prin faina si ou batut si se prajesc in ulei fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte prajit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi umplute

Gogosi umplute

Laptele caldut se mesteca cu drojdia, zaharul, praful de sare, uleiul si oul. Se adauga faina in

28 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine din borcan

Prajitura cu visine din borcan

Galbenusurile se freaca cu zaharul pina isi dubleaza volumul, apoi se adauga treptat uleiul. Se adauga

14 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andrea , 28 mai 2017

    Mai simplu cu paine inmuiata in lapte si data prin ou si prajita apoi in ulei...

  • Fara foto

    elena (Bucatar) , 06 martie 2015

    Din pacate mie nu mi-a iesit,,,e foarte lichid si nu merge taiat si prajit,,

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Eu fac tot asa dar cu gris.

    • Fara foto

      livia gheorghiu (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Este cam complicata si seamana cu friganelele.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      Delicios.

    • Fara foto

      rosaazul81 (Bucatar) , 08 martie 2009

      "1 rama de scortisoara"..nu cred ca face referire la un anumit tip de margarina...In Spania scortisoara se gaseste sub doua forme:praf si betisoare/ramurele ... Deci se pune un betisor de scortisoara pt aroma..de aceea trebuie trecuta compozitia prin sita...pt a nu ramane resturi in ea pe mai tarziu... Sunt curioasa daca tio reusit reteta si ce parere ai despre ea..(pt Cristina A.-6 martie 2009)

    • cristina a

      cristina a (Chef de cuisine) , 06 martie 2009

      Ce inseamna 'rama de scortisoara'? Margarina cu gust de scortisoara? Nu ar fi mai bine sa pui unt in loc de margarina (care e foarte nesanatoasa) si scotisoara? In rest, reteta e chiar interesanta, cred ca o voi incerca, dar cu modificarile mentionate mai sus.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

24 voturi

Ingrediente

  • 1 Lt lapte
  • 150 gr. zahar
  • 125 gr. faina
  • coaja de lamaie
  • 1 betisor de scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Andrei Bordianu
Inghetata

Inghetata

1) Se fierbe laptele cu rama de scortisoara si coaja de lamaie(se foloseste doar stratu subtire galben

4 voturi    6 comentarii
20 min
Inghetate
Iepure a la Segovia

Iepure a la Segovia

1) Iepurele se taie in bucati marunte. 2) Se taie patrunjelul si usturoiul curatat marunt. 3) Intr-o

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Sos ALL-I-OLI

Sos ALL-I-OLI

1) Se zdrobeste usturoiul si se amesteca cu sare, otet/zeama de lamaie 2) Se adauga putin cate putin

3 voturi    5 comentarii
1h
Sosuri

Andrea

Mai simplu cu paine inmuiata in lapte si data prin ou si prajita apoi in ulei...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Smaren bucovinean