autor:

Camelia Grosu

» » Paste si pizza

Lasagna

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2010

Ingrediente
-500 g carne de porc tocata, -1 ceapa, -600 g suc de rosii, -1 legatura de patrunjel, -50 g unt, -3 linguri de faina, -1 kg lapte, -1 pachet de foi de lasagna, -250 g cascaval, -nucsoara, -oregano, -piper, -sare

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Intai se face sosul Ragu. Se toaca ceapa marunt si se prajeste in ulei nu prea mult. Cand s-a rumenit punem carnea pe care o tinem pana seaca sucul din ea. Punem apoi sucul de rosii si mai lasam sa fiarba pana cand carnea e fiarta (nu fierbem prea mult), dupa care punem patrunjelul, nucsoara, piperul si sarea. Trecem apoi la sosul Bechamel (sosul alb). Pregatim dietetic faina. Cele 3 linguri de faina le punem intr-un castronel si o amestecam usor cu lapte pana devine moale. Untul il punem la topit si cand s-a incins turnam peste el faina cu laptele si amestecam repede sa nu se prinda de fundul cratitei, dupa care punem lapte pana capata consistenta dorita. Fierbem si luam de pe foc dupa ce punem o lingurita de oregano. Apoi luati foile de lasagna (eu am avut Monte Banato ca altceva nu am gasit si nu sunt bune deloc-sa luati intotdeauna italienesti) si incepeti asezarea lor in tava. Eu am pus un strat de sos Bechamel, 4 foi de lasagna, un strat de sos Ragu, un strat de sos Bechamel, cascaval ras, 4 foi de lasagna, un strat de sos Ragu si in continuare la fel pana le-am terminat, iar la sfarsit am pus foile de lasagna ramase, un strat de sos Bechamel si am ras cascaval. Am invelit cu folie de aluminiu, am introdus in cuptorul bine incins. Dupa vreo 45 minute am inceput sa trag cu ochiul intr-un colt al tavii sub folie sa vad daca s-a muiat prima foaie. Cand s-a muiat am scos folia si am mai lasat 10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Lasagna cu legume si carne

Lasagna cu legume si carne

Sosul de rosii: ceapa se prajeste putin;peste,se pune carnea;cind carnea e prajita f.putin,se adauga

5 voturi    2 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne, ciuperci, branza topita si sos Bechamel

Lasagna cu carne, ciuperci, branza topita si sos Bechamel

Curatati cepele si morcovul, tocati totul marunt, spalati si tocati ciupercile. Puneti la calit in

46 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Eugen (Chef de cuisine):

    In sosul Ragu dupa ce se pune carnea se poate adauga 100ml vin alb sec si se asteapta pina se absoarbe, la nucsoara si la folia de aluminiu am renuntat. Plus ca foile le-am facut singur 300-400gr faina si 3 oua

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eugen (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2015

    Chiar ese bine. se poate pune 300gr carne vita 300 gr carne de porc

  • Fara foto

    Doru Nica , 22 decembrie 2013

    Pai sa stii ca si Monte Banato tot italiene sant, doar facute in Romania. Si chiar nu am simtit vre-o diferenta intre Barilla si astea . . . poate, usor, la pret! In rest sant foarte bune! A nu se confunda cu Baneasa! Cumpara produse din Romania, concetatenii tai au nevoie de un serviciu!

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    Un deliciu. Si noua ne place,mult. N-am incercat cu folie;nu se inmoaie,prea mult?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Super !

    • Fara foto

      ionescu (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010

      Mi-e poftaaaaaaaaaaa........... :)

    • Danutza_Retetegg

      Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      Ce pofta imi este!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

      Foarte aromata si apetisanta!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

      Foarte gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • -500 g carne de porc tocata
  • -1 ceapa
  • -600 g suc de rosii
  • -1 legatura de patrunjel
  • -50 g unt
  • -3 linguri de faina
  • -1 kg lapte
  • -1 pachet de foi de lasagna
  • -250 g cascaval
  • -nucsoara
  • -oregano
  • -piper
  • -sare

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

Eugen (Chef de cuisine)

Chiar ese bine. se poate pune 300gr carne vita 300 gr carne de porc

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tagliatelle cu broccoli si branza la cuptor