autor:

dalia trifa

» » Mancaruri cu carne

Lasagna

Autor: dalia trifa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dalia trifa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 ianuarie 2017

Ingrediente
, Pentru sosul bolognese:, 1 kg carne tocata de vita, 1 l bulion, 2 linguri pasta ardei (facut in casa prin macinarea ardeiului si pus la calit cu ulei), 100 ml apa, 100 ml de vin rosu, 4 linguri ulei, 2 morcovi, 2 cepe, 3 catei usturoi, sare, piper, rozmarin, cimbru si dafin, , Pentru sos bechamel:, 700 ml lapte, 70 gr faina , 100 gr unt, sare, piper, ierburi aromatice( cimbru,nucsoara macinate fin printr-o rasnita), , Pentru asamblare:, 250 gr mozzarella rasa, 200 parmezan, foi de lasagna

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-o tigaie cu pereti inalti, se pune uleiul, apoi adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si ceapa taiata cubulete. Se caleste putin, adaugam apoi pasta de ardei si carnea tocata de vita si se stinge cu vinul rosu. Dupa aceea, se adauga apa, se amesteca incontinuu pana se patrunde carnea putin, apoi adaugam bulionul si lasam sa fiarba cam 30 minute, pana sosul scade si carnea se patrunde bine.

Pentru sosul bechamel, folosim o cratita in care punem untul la topit, adaugam faina si lasam putin sa se rumenesca (sa nu se schimbe la culoare), apoi adaugam laptele si condimentele impreuna cu sarea si piperul. Se invarte continuu cu un tel pana se ingroasa.



ASAMBLARE:

In tava unsa cu putin unt, se pune un strat de sos bechamel (CA SA NU SE ARDA FOILE), apoi 2 foi de lasagna, un strat de sos de bechamel, un strat de sos bolognese, putina mozzarella si parmezan razuite, iar foi, iar sos alb si tot asa, pana terminam cantitatile si foile. Deasupra trebuie sa ramana un strat de foi putin sos alb si presaram parmezan deasupra. Se da la cuptor 45-50 minute. Se poate servi calda sau rece (se poate taia mai bine).



Este o reteta super, extrem de delicioasa facuta in straturi de paste si sosuri cu gusturi deosebite.( sos bechamel si sos bolognese)

POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Lasagna dulce, cu branza si visine

Lasagna dulce, cu branza si visine

Intr-o oala punem apa, un praf de sare si o lingura de ulei. Le transferam pe foc, cand incepe sa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Lasagna cu trei feluri de branza si spanac

Lasagna cu trei feluri de branza si spanac

Morcovul se curata si se rade pe razatoarea mica iar ceapa si usturoiul curatate se taie marunt.

4 voturi    3 comentarii
2h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru sosul bolognese:
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 1 l bulion
  • 2 linguri pasta ardei (facut in casa prin macinarea ardeiului si pus la calit cu ulei)
  • 100 ml apa
  • 100 ml de vin rosu
  • 4 linguri ulei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • cimbru si dafin
  • Pentru sos bechamel:
  • 700 ml lapte
  • 70 gr faina 
  • 100 gr unt
  • sare
  • piper
  • ierburi aromatice( cimbru,nucsoara macinate fin printr-o rasnita)
  • Pentru asamblare:
  • 250 gr mozzarella rasa
  • 200 parmezan
  • foi de lasagna

Raporteaza reteta

Retete
de dalia trifa
Mezes cu crema de gris

Mezes cu crema de gris

Pui intr-un vas laptele , mierea , zaharul , untura ,oul , si bicarbonatul .Bati binecu telul la

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Mezes cu crema de gris

Mezes cu crema de gris

Pui intr-un vas laptele , mierea , zaharul , untura ,oul , si bicarbonatul .Bati binecu telul la

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura cu mere si boti

Prajitura cu mere si boti

Mod de preparare: Intr-un castron se pune faina, sarea, untura si zaharul. Se framanta pana ce se

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui stir-fry