Lasagna

Intr-o tigaie cu pereti inalti, se pune uleiul, apoi adaugam morcovul dat pe razatoarea mica.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Lasagna

Ingrediente

  • Pentru sosul bolognese:
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 1 l bulion
  • 2 linguri pasta ardei (facut in casa prin macinarea ardeiului si pus la calit cu ulei)
  • 100 ml apa
  • 100 ml de vin rosu
  • 4 linguri ulei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • cimbru si dafin
  • Pentru sos bechamel:
  • 700 ml lapte
  • 70 gr faina
  • 100 gr unt
  • sare
  • piper
  • ierburi aromatice( cimbru,nucsoara macinate fin printr-o rasnita)
  • Pentru asamblare:
  • 250 gr mozzarella rasa
  • 200 parmezan
  • foi de lasagna

Mod de preparare

Intr-o tigaie cu pereti inalti, se pune uleiul, apoi adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si ceapa taiata cubulete. Se caleste putin, adaugam apoi pasta de ardei si carnea tocata de vita si se stinge cu vinul rosu. Dupa aceea, se adauga apa, se amesteca incontinuu pana se patrunde carnea putin, apoi adaugam bulionul si lasam sa fiarba cam 30 minute, pana sosul scade si carnea se patrunde bine.

Pentru sosul bechamel, folosim o cratita in care punem untul la topit, adaugam faina si lasam putin sa se rumenesca (sa nu se schimbe la culoare), apoi adaugam laptele si condimentele impreuna cu sarea si piperul. Se invarte continuu cu un tel pana se ingroasa.

ASAMBLARE:

In tava unsa cu putin unt, se pune un strat de sos bechamel (CA SA NU SE ARDA FOILE), apoi 2 foi de lasagna, un strat de sos de bechamel, un strat de sos bolognese, putina mozzarella si parmezan razuite, iar foi, iar sos alb si tot asa, pana terminam cantitatile si foile. Deasupra trebuie sa ramana un strat de foi putin sos alb si presaram parmezan deasupra. Se da la cuptor 45-50 minute. Se poate servi calda sau rece (se poate taia mai bine).

Este o reteta super, extrem de delicioasa facuta in straturi de paste si sosuri cu gusturi deosebite.( sos bechamel si sos bolognese)

POFTA BUNA!!!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi