Lasagna

Intr-o tigaie cu pereti inalti, se pune uleiul, apoi adaugam morcovul dat pe razatoarea mica.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Lasagna

Ingrediente

  • Pentru sosul bolognese:
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 1 l bulion
  • 2 linguri pasta ardei (facut in casa prin macinarea ardeiului si pus la calit cu ulei)
  • 100 ml apa
  • 100 ml de vin rosu
  • 4 linguri ulei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • cimbru si dafin
  • Pentru sos bechamel:
  • 700 ml lapte
  • 70 gr faina
  • 100 gr unt
  • sare
  • piper
  • ierburi aromatice( cimbru,nucsoara macinate fin printr-o rasnita)
  • Pentru asamblare:
  • 250 gr mozzarella rasa
  • 200 parmezan
  • foi de lasagna

Mod de preparare

Intr-o tigaie cu pereti inalti, se pune uleiul, apoi adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si ceapa taiata cubulete. Se caleste putin, adaugam apoi pasta de ardei si carnea tocata de vita si se stinge cu vinul rosu. Dupa aceea, se adauga apa, se amesteca incontinuu pana se patrunde carnea putin, apoi adaugam bulionul si lasam sa fiarba cam 30 minute, pana sosul scade si carnea se patrunde bine.

Pentru sosul bechamel, folosim o cratita in care punem untul la topit, adaugam faina si lasam putin sa se rumenesca (sa nu se schimbe la culoare), apoi adaugam laptele si condimentele impreuna cu sarea si piperul. Se invarte continuu cu un tel pana se ingroasa.

ASAMBLARE:

In tava unsa cu putin unt, se pune un strat de sos bechamel (CA SA NU SE ARDA FOILE), apoi 2 foi de lasagna, un strat de sos de bechamel, un strat de sos bolognese, putina mozzarella si parmezan razuite, iar foi, iar sos alb si tot asa, pana terminam cantitatile si foile. Deasupra trebuie sa ramana un strat de foi putin sos alb si presaram parmezan deasupra. Se da la cuptor 45-50 minute. Se poate servi calda sau rece (se poate taia mai bine).

Este o reteta super, extrem de delicioasa facuta in straturi de paste si sosuri cu gusturi deosebite.( sos bechamel si sos bolognese)

POFTA BUNA!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor