autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Lasagna cu carne

Autor: seba (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: seba (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
Pt. umplutura, - o cutie foi de lasagna, - 500 gr.suc de rosii, - 500 grame carne de vita macra, - 200 grame mozzarela, - 200-300 grame parmezan, - 1 catel usturoi, - 1 ceapa medie, - 1 morcov potrivit, - o tulpina de telina, - cateva fire de patrunjel, - o jum. paharel tuica ulei de preferat-de masline, Pt. sosul Bechamel, - 100 gr. unt, - o jumatate cana de faina, - 750 grame lapte, - sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Sosul de rosii
- se incinge circa 3-4 minute in ulei ceapa maruntita, morcovul si telina cubulete mici, precum si usturoiul feliute. Peste acestea se adauga sosul de rosii, carnea si patrunjelul tocate marunt, lasandu-se la fiert la foc mic pana ce carnea si legumele sant fierte.
Sosul Bechamel
- in untul necesar se caleste faina un pic, se adauga laptele si sare, se amesteca pana se face un sos care trebuie sa fie potrivit de sarat. ( dupa preferinte sosul poate fi si dulce, fara sare, caz in care se va potrivi de sare sosul de rosii)
Inr-o tava cu margini inalte primul strat va fi de sos rosii, apoi un strat de foi de lasagna, un strat de sos de rosii, felii de mozzarela potrivite asezate din loc in loc si sos bechamel sa acopere toata compozitia, se vor face 4-5 straturi, repetand operatiile, dupa care la final peste ultimul strat de sos bechamel se va presara un strat consistent de parmezan ras, dupa care se da la cuptor cca.30-40 minute
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Lasagna cu carne de vita

Lasagna cu carne de vita

Se rumenesc ceapa si usturoiul in putin ulei, apoi se adauga carnea tocata, sare, piper si se fierb

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne, ciuperci, branza topita si sos Bechamel

Lasagna cu carne, ciuperci, branza topita si sos Bechamel

Curatati cepele si morcovul, tocati totul marunt, spalati si tocati ciupercile. Puneti la calit in

46 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • jules81

    jules81 (Chef de cuisine):

    Chiar foarte buna.. eu am pus smantana in loc de sosul bechamel, a fost mai usoara un pic. :)

  • Fara foto

    seba (Chef de cuisine):

    Extrem de buna.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

    Imi place ce ai facut tu aici ! Arata foarte fain si sunt sigura ca este delicioasa. Si eu fac si ne place tare mult...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Cred ca este gustoasa si in plus arata super bine...

  • Fara foto

    seba (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Foarte, foarte gustoasa!

Dificultate

Medie

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • Pt. umplutura
  • - o cutie foi de lasagna
  • - 500 gr.suc de rosii
  • - 500 grame carne de vita macra
  • - 200 grame mozzarela
  • - 200-300 grame parmezan
  • - 1 catel usturoi
  • - 1 ceapa medie
  • - 1 morcov potrivit
  • - o tulpina de telina
  • - cateva fire de patrunjel
  • - o jum. paharel tuica ulei de preferat-de masline
  • Pt. sosul Bechamel
  • - 100 gr. unt
  • - o jumatate cana de faina
  • - 750 grame lapte
  • - sare

Raporteaza reteta

Retete
de seba
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Sseparat se da intr-un clocot oasele de vita pentru a se curata si spala, dupa care in oala pentru

8 voturi    1 comentariu
5h
Borsuri si Ciorbe

Sidy (Chef de cuisine)

Imi place ce ai facut tu aici ! Arata foarte fain si sunt sigura ca este delicioasa. Si eu fac si ne place tare mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu ciuperci