Lasagna cu carne

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Lasagna cu carne

Ingrediente

  • Pt. umplutura
  • - o cutie foi de lasagna
  • - 500 gr.suc de rosii
  • - 500 grame carne de vita macra
  • - 200 grame mozzarela
  • - 200-300 grame parmezan
  • - 1 catel usturoi
  • - 1 ceapa medie
  • - 1 morcov potrivit
  • - o tulpina de telina
  • - cateva fire de patrunjel
  • - o jum. paharel tuica ulei de preferat-de masline
  • Pt. sosul Bechamel
  • - 100 gr. unt
  • - o jumatate cana de faina
  • - 750 grame lapte
  • - sare

Mod de preparare

Sosul de rosii

- se incinge circa 3-4 minute in ulei ceapa maruntita, morcovul si telina cubulete mici, precum si usturoiul feliute. Peste acestea se adauga sosul de rosii, carnea si patrunjelul tocate marunt, lasandu-se la fiert la foc mic pana ce carnea si legumele sant fierte.

Sosul Bechamel

- in untul necesar se caleste faina un pic, se adauga laptele si sare, se amesteca pana se face un sos care trebuie sa fie potrivit de sarat. ( dupa preferinte sosul poate fi si dulce, fara sare, caz in care se va potrivi de sare sosul de rosii)

Inr-o tava cu margini inalte primul strat va fi de sos rosii, apoi un strat de foi de lasagna, un strat de sos de rosii, felii de mozzarela potrivite asezate din loc in loc si sos bechamel sa acopere toata compozitia, se vor face 4-5 straturi, repetand operatiile, dupa care la final peste ultimul strat de sos bechamel se va presara un strat consistent de parmezan ras, dupa care se da la cuptor cca.30-40 minute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise